Alıntı:
Özgün İrade Nickli Üyeden Alıntı
DTP içerisindeki derin PKK açılımı baltalamak için elinden geleni yapıyor. Emine Ayna'nın milyonların gözünün içine bakıp kahkahalar atarak açılım bitti demesi insanın kanını donduruyor. Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve arkadaşlarının ise iyi niyetli olduğunu görüyorum. DTP'nin iyi niyetli vekilleri üzerlerindeki PKK ve Kürt holiganlığı baskısından sıyrılmakta zorlanıyorlar.
|
Katılıyorum. Yalnız Dtp üzerinde Pkk'nın ciddi bir baskısı var. Hatta "Dtp, pkk'nın siyasi kanadıdır" demek, bilmiyorum çok yanlış olur mu?
Parti üstündeki pkk baskısı, ne yazık ki Ahmet Türk gibi bence çözüme yardımcı olabilecek kişileri de bir noktada susturuyor ve hataya sürüklüyor.
Açılımın barışa hizmet edeceğini düşünürsek, pkk bu açılımı bir şekilde baltalayacaktır. Fakat bunu yaparken, kendini haklı göstermek, sanki açılımı istiyormuş da baltalayan bizlermişiz gibi bir göstermeye çalışacaklardır.
Aksi halde bölgedeki insanlar "devlet bize yardım eli uzatıyor ama pkk bunu engelliyor" diye düşünür ve pkk itibar kaybedebilir. Açılıma engel olmaz ise bu sefer de bölgedeki huzur ve istikrar yine pkk'ya olan bölgesel ilgiyi azaltacak, insanların devlete bağlılığını da arttıracaktır.
Eğer o bölge insanı için faydalı birşey yapıyorsanız, emin olun pkk yaptıklarınıza can yakıcı eylemlerle karşılık verir ve sizi faydalı işler yapmaktan soğutmaya çalışır.
Bizde açılımla faydalı işler yapıyoruz. Pkk ile ona bilerek veya bilmeyerek hizmet eden güçler ise açılıma tepki gösteriyor. Olsun. Ahmet Türk'ün de ifade ettiği gibi açılımdan dönüş yok! Zaten dönüş olursa bu hem ülkemize hem partimize ağır bir darbe olur, hem de bu durum pkk'nın zaferi olur. Hani bir söz vardır; ölmek var, dönmek yok diye. Açılım için de ben diyorum ki; ölmek var dönmek yok!