Aslan'ı rehavet dondurdu
Bu sezon UEFA Avrupa Ligi maçlarında fırtına gibi esen Galatasaray, ilk yenilgisine Sturm Graz karşısında uğradı.
Grup liderliğini daha önce garantileyen Sarı-Kırmızılılar, yedek ağırlıklı bir 11'le çıktığı kadrşılaşmada Daniel Beichler'in golüne engel olamadı.
Grubunda liderliği garantileyen G.Saray için S.Graz karşılaşması formaliteden öte anlam taşımıyordu. Bu yüzden Arda, Elano, Kewell gibi yıldızları İstanbul'da bırakan Teknik Direktör Rijkaard; Mehmet Topal, Mustafa Sarp ve Hakan Balta'yı da kulübede oturttu. Keita ve Servet dışında çok fazla forma şansı bulamayan Sarı-Kırmızılı oyuncular, S.Graz karşısında Rijkaard'a kendilerini göstermek için mücadele etti. Grup maçlarında G.Saray'dan puan alan tek takım olan S.Graz, taraftarlarının da yoğun desteğiyle maça iyi başladı. Özellikle hücumda Lavric ve Beichler'in etkili oyunlarıyla pozisyonlar üreten ev sahibi takım, 20. dakikada aradığı golü buldu. Servet'in savunmada yaptığı pas hatasında topu önünde bulan Lavriç'in şutunu kaleci Aykut güçlükle önlerken pozisyonu takip eden Beichler, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0. Golden sonra özellikle orta sahada iyi paslar yapan Sarı-Kırmızılılar, oyunu rakip kaleye yıkmayı başardı. Karşılaşmanın 30. dakikasında Schindenfeld'in büyük hatasında topu önünde bulan Aydın Yılmaz, kaleciyi geçti ancak topu fileler yerine Sonnleitner'in üzerine nişanlayınca takımını beraberlikten etti.
Karşılaşmanın ikinci yarısı tam bir hazırlık maçı havasında geçti. S.Graz, 1-0'lık üstünlüğünü korumak için savunma güvenliğini ön planda tutarken Sarı-Kırmızılılar ise usta oyuncularının yokluğunda bir türlü rakip kalede hücum zenginliği oluşturamadı. Orta sahada topa daha fazla sahip olan konuk takım, ne kanatları kullanabildi ne de ara paslarda etkili olabildi. Bu sonuçla Galatasaray, Rijkaard yönetiminde ilk kez UEFA Avrupa Ligi maçlarında yenilgiyle tanıştı.
KURALAR YARIN ÇEKİLİYOR
UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci tur kura çekimi yarın İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak. Gruplarında ilk iki sırayı alan 24 takım ve Şampiyonlar Ligi'nden gelecek 8 takımın yer alacağı eşleşmelerde ikinci tur maçları 16-17 Şubat 2010 ve rövanşları ise 23-24 Şubat 2010 tarihlerinde yapılacak.
Rijkaard'lı Cim Bom, ilk yenilgisiyle tanıştı
Galatasaray, bu sezon Frank Rijkaard yönetiminde Avrupa kupalarında çıktığı 12. karşılaşmada ilk kez yenildi. Hollandalı teknik adam yönetiminde Avrupa kupalarında 11 maça çıkan Sarı-Kırmızılılar, 8 kez galip gelirken, 3 maçta da berabere kalmıştı. Liderliği garantilemenin rahatlığıyla Sturm Graz maçını oynayan Sarı-Kırmızılılar, Avrupa'da bu sezon ilk kez yenilgiyle tanıştı. Bu arada Sturm Graz'ın, gruptaki 4 puanını da G.Saray'dan alması dikkat çekti.
'Bir gün bu TAKIMIN 1. kalecisi ben olacağım
' Galatasaray'ın kalecisi Aykut, Sarı-Kırmızılı takımda bir gün birinci kaleci olacağına inandığını söyledi. Aykut, kendine güvendiğini ifade ederek, "Neler yapabileceğimi herkese kanıtladığım için bundan emindim. Ne zaman birinci kaleci olurum bilemem ama çabalıyorum. G.Saray'ın aldığı son iki kupada ben varım. Kendimden çok eminim. Gün gelecek ve burada birinci kaleci olacağımı biliyorum. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadım." dedi.
Galatasaray, maçtan sonra statta ter attı
G.Saraylı futbolcular, karşılaşmanın ardından sahada yenileme antrenmanı yaptı. Bugün saat 11.00'de özel bir uçakla İstanbul'a gidecek olan Sarı-Kırmızılılar, yenileme antrenmanını maç sonrasında yaptığı için, günü izinli geçirecek. Öte yandan maçtan sonra Galatasaraylı taraftarlar, Avrupa Ligi'ne veda eden Sturm Graz'ın taraftarlarına yönelik hep birlikte Almanca 'güle güle' diye tezahürat yaptı.
ZAMAN
|