dağda yaşam alanı kısıtlanan ve köşeye sıkışan pkk terör örgütü artık eylemlerini insanların yoğun yaşadığı bölgelerde otobüs yakma dükkanları ateşe verme şekline dönüştürmeye başladı. buradan anlıyoruz ki ülkemiz çok hassas bir dönemden geçiyor. özellikle istanbul ankara gibi büyük şehirlerde belediye otobüslerine karşı artan saldırılar, dükkanları evleri parti binalarını ateşe vermeler çok korkunç birer hadiselerdir.
bu aşamada terör örgütü, hem bu eylemlerle ses getirme hem de terörist olaylara karşı halkın sabrını sınama gayreti içerisindedir. son günlerde özellikle batı illerinde öcalan lehine slogan atanları, pkk çığırtkanlığı yapanları sıkça görmeye başladık. terörizm yandaşları batı illerinde yaşayan halkın teröre karşı bakış açısını denemekte sabrını sınamaktadır. onlar doğu illerindeki gibi yaşam alanlarını genişletebileceklerini zannediyorlar herhalde. bu gaflet uykusundan bir an önce uyanmalarını tavsiye ediyorum.
terörle mücadele sadece kolluk kuvvetlerinin veya güvenlik güçlerinin görevimdir ? hayır. 70 milyonun tümden birden terörle mücadeleye destek vermesi gerekir. burada kimlere görev düşüyor 1- siyasetçilere 2- basın mensupları ve medya organlarına 3- milletvekillerine 4- belediye başkanlarına 5- emniyet müdürleri ve kuvvet komutanlarına....
terörle mücadele için eksik olan bir yanımız mı var ? kesinlikle hayır. dünyanın 3. büyük ordusu bizde, suçluları dünyada en çabuk yakalayıp adalete teslim eden emniyet sistemi bizde, kışla gibi adliye saraylarımız var, yayla gibi cezaevlerimiz var bunların hepsinin yanında bir de affedici pişmanlık yasalarımız kanunlarımız var.
ama bizim ileri gelenlerimiz ne yapıyor ?
1- siyasetçilerimizden bazıları ergenekon çığırtkanlığı yapıyor (Baykal ve ekibi)
2- Medya kuruluşları, terörle mücadele adına moralimizi yükseltecek haberler yayınlayacağı yerde halkın moralini sıfıra indiren herşeyi kötü gösteren yayınlar yapıyor (Örn. aydın doğan, uğur dündar)
3- bazı milletvekilleri çıkıyor televizyonlarda "haklı kürt direnişi" "pkk yı terör örgütü sayamayız" gibi ifade ve beyanlarda bulunuyor
4- belediye başkanları teröre yardım ve yataklık ediyor, pkk çığırtkanlığı yapıyor.
5- bazı kuvvet komutanları bunca yapılacak iş varken kalkıyor ordu içindeki subayları "islami görüşlü" " evde dini kitapları varmış" " f.gülen cemaatine sempati duyuyor" gibi fişlemeler yapıyor. bu da yetmezmiş gibi darbe planları yapılıyor.
şimdi de ohal gündeme geldi.
e terör örgütleri zaten darbeyi ohali bekliyor.
bir de kendimize yıllardır soruyoruz " terör neden bitmiyor" diye. alın size cevabı yukarıdaki maddeler.
ben de cevaben diyorum ki "bizde suç ve suçluyla mücadelede irade ve kararlılık olmadıkça terör bu ülkemizde asla bitmez, ve ayrıca yıukarıdaki sorunlar çözülmedikçe...."
(bu yazı tamamiyle kendi düşüncelerimden ve kalemimdendir. hiçbir yerden alıntı değildir. kopyalamamanızı siz değerli üyelerimizden rica ediyorum... teşekkürler.)
Konu BlueMoon tarafından (12-30-2009 Saat 16:05 ) değiştirilmiştir..
|