Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-03-2010, 13:36   #4
Kullanıcı Adı
Ukbâ
[QUOTE=Berr Ak;697395]

Öyle tabi,size katılmamın bir işaretiydi bu
Ancak geçenlerde abim sayılabilecek biriyle konuştum bu mesleyi, bana öğütlerde bulundu sağolsun fakat onunla konuştuktan sonra zaten seçici olan karakterim bile sarsıldı.Kolay değil insanın bir ömür geçireceği insanı seçmesi...Evli insanların yaşadıkları sıkıntıları görünce bu hassasiyet tavan yapıyor haliyle.

Bizede adresini verinde o abimiz bizede yol göstersin. Sosyal hayat o kadar acımasız olduki bir ömür sizi taşıyabilecek insanı bulmak çok güç artık. Geçmişte büyüklerimizde bulunan sadakat ruhu şimdilerde ayaklar altında, kendilerine sadece madde açıdan bağlı olabilen nesiller ne kadar uzun tutabilir ki kutsal daireyi değilmi. Belkide her şey içimizde taşıdğımız değer ölçüsündedir.

sadece dini verilerin yeterli olduğunu düşünmüyorum.Mesela utangaç,kumaş pantolonlu, ince bıyıklı biriyle hayal edemiyorum kendimi))

Dini verileri yoksa hayatı ve öteleri bütünü ile yaşayamassınız. Din denildiği vakit dinin özüne hakim olan biri ise her karede size destek cıkabikecek insan anlamını taşır. O bahsettiğiniz ince bıyıklı insanlar sanırım (şakirt) oluyor . Hangi cemaatin içinde olursa olsun insan varsa tabiiatı ile noksan yönleri olabilir bu hususa altanmamak gerek , üst kimliği yani cemaat içinde varlığı secim noktasında bizleri şaşırtmasın. Bu arada söz de dini hayatı model edinmiş ama sosyal ve insani ilişkilerinde çok zayıf biri bizim için aranan model olmayabilir. Hayat içinde bakarsınız dini hayatın ikinci planına iten ama sosyal ve karakteri çok hoş insanlar görürsünüz adeta , istenilen düzeyde islami ahlakın bir bölümüne hakim biridir . Yani bütünü ile her alana hitap edebilecek insanlar ile mevlam bizleri karşılaştırsın
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla