Konu
:
Laik ve Kemalist ordu inançlarıma aykırı diyerek askere gitmiyor!
Tekil Mesaj gösterimi
01-03-2010, 15:53
#
8
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
Akl-ı Selim
Nickli Üyeden Alıntı
Aslında şöyle diyebilirmiyiz ideolojik sistem evet yeterli değildir bir kutsalın verdiği ilham kadar huzur tesis edemez ama bulunduğumuz coğrafya şimdilik bize ideoloji ile yönetilmeye izin veriyorsa en azından bu ideolojileri yorumlayan insanların çok daha makul yorumlayanlar tarafından devlet sistemi haline dönüştürülmesi çok daha iiyi olurdu.
Ukba kardeşim bu bahsettiğin meselenin zaten açık şekli yine ilhamdan ve vahiyden alınan değerlere sahip insanların bu sistemi yuğurması ise zaten bahsettiğimiz insan kaynaklı olup bir getirisi olmayan izm lere lojilere reddiye zaten dinin değerleriyle verilmiş oluyor, bu gün onları yorumlayanlar zaten dini değerlerin doğrultusunda bunu yapıyor. mevcut konjuktürün değil
Üstat ben kendimi ifade edemiyorum anlaşılan. Bizdeki batılı değerler değilmi , hukuk normları demokrasi kavramları vs ve bunları yorumlayan şahışlarda bugün ağırlıklı olarak kemalist ruh olduğu için manevi değerlere bireysel haklara baskı aracına dönüştürebiliyorlar kavramları , aslında bu kavramlar zedeleyeci değilken onu araç haline dönüştüren kişilerin kirli emelleri hastalığa sebep oluyor. Bu gün yine demokrasi ve hukuk gibi ideolojik veriler üzerinde iyileşme sağlanacaksa bunları temsil eden tesis edenlerin çok daha hoşgörülü olması bizi rahatlacak olan şey diye düşünüyorum.
Ukbâ
Açık Profil bilgileri
Ukbâ nickli üyeye özel mesaj gönderin
Ukbâ - Daha fazla Mesajını bul