Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-03-2010, 23:47   #7
Kullanıcı Adı
Kur'ânTalebesi
Alıntı:
Ömer Bekir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar,konu ile alakası yok belki ama..Sizleri sevdiğim için,sizlerle bir konuyu paylaşmak istiyorum..

Milli Görüş'ün taban yönetiminden bir arkadaşı ziyarete gitmiştim iş yerine..Özel konular konuşurken,arkadaşımın kayınçosu geliverdi..Elinde deste deste kitaplar(sonradan sorduğuma göre hep kitap okurmuş)..Neyse;biraz hasbihalden sonra bir konu çıktı..Konuda Cübbeli Ahmed Hocamızın bir Hadis'i Şerif'i hatırlatmasını yaptım,konuya değinerekten..Tam "Cübbeli Ahmed Hocam Hadis'i Şerif'te şöyle buyurulduğunu söyledi"dediğim anda,o kişinin yüzündeki ekşimeyi görmek istemezdiniz..O andan itibaren daha konuşmadı ve bana dedi ki"Sen şu kitapları oku(Mustafa İslamoğlu'nun kitabı idi yazarına baktığımda),sen en doğruları bundan öğrenirsin..Neler öğrenirsin neler ne büyük ilimler var bunda"dedi..

Bende onunla orada oturup konuşmak istiyordum aslında,ama acele çıkmam gerekti..

Anlatmak istediğim şu;başka kaynakların okunmasını istemiyorlar,sadece kendilerinin doğru söylediklerini düşünüyorlar..Yapılan yanlışları söylediğimiz zaman,yanlışı düzeltip insanlara Hakk'ı gösterecekleri yerde,yanlışta ısrar edip körü körüne hem kendilerine hemde yollarından gidenlerine zulmediyorlar..

Okuduğunuz için Teşekkürler..
Her ne kadar sizler israr etmekte diretsenizde M. Islamoglunun bazi yerlerde yanlis anlasildigi kanisindayim. Tekrar ayni konularin açilmasindan yana degilim, fakat Islamoglu hakkinda söylediklerinizi bendeniz ayni sekilde idrak ediyorum. Ve Islamoglunun hakkinda sorguladiginiz ve dogru buldugum tek nokta hayizli kadin meselesidir, ki bu konu ne sizlerin takvâsini artirir nede Islamoglunu sapik ilan etmenize yeterli olur (digerler öne sürülen meseleleri kayda deger bulmuyorum, zira bu konularda yanlis anlasilmistir).

Arkadasinizin yapmak istedigi sizleri Cübbeli hocadan uzaklastirmak degil, Islamoglunun kitaplarini okuduktan sonra yaptiginiz degerlendirmeyi yapmanizdir. Zannimca kendinizi o sekilde ayarlamissiniz ki "Islamoglunun her söyledigi denetlenmeli, mutlaka sapik bir bakis açisi içeriyordur" gibi bir mantikla yol alip degerli bir âlimden mahrum kaliyorsunuz.

Konu Kur'ânTalebesi tarafından (01-03-2010 Saat 23:50 ) değiştirilmiştir..