Eğer geçmişteki hükümetlerin yaptığı hataya düşerde vergilerde gevşeme yaparsak ülkenin düzelmeye başlayan ekonomisini yeniden bozarız. Ne yazık ki ülkemizdeki ZEKİ! insanlar devletten vergi kaçırma ustası oldukları için gelir vergisini devlet yeterince alamıyor. Alamadığı içinde en sağlam vergi kaynaklarına yöneliyor. Bu düzeni değiştirmek öyle bir-iki yılda olacak iş değil. Nitekim atılacak her adımın önünde bir medya ordusu ve saçma sapan bir muhalefet var. Akaryakıttan alınan vergiler ne yazık ki devletin gelirinin en önemli kalemi. Bütçe açığımız zaten hali hazırda yeterince büyük. Akaryatıktan daha az vergi istiyorsa insanlar her alışverişlerinden sonra fiş alacaklar, kurdukları işlerde vergiyi nasıl kaçırırım diye düşünmeyecekler, herşeyi devletten beklemeyi bırakacaklar.
Değme milliyetçilerin dahi vergi kaçırmak için binlerce taklalar attığı bir ortamdayız. Herkes adam gibi vergisini öderse devlette ÖTV de indirime gider, bir çok malın fiyatı da düşer. Bütçe dengesini oturtmadan bunlar nasıl olacak biri bana söylesin?
Herkes daha çok maaş istiyor, daha ucuz mal almak istiyor. Ama vermeye gelince köşe bucak kaçıyor. O zaman ben soruyorum nasıl olacak bu iş? Devlet sana nasıl daha çok maaş verecek? Nasıl daha ucuz benzin alacaksın?
Önce herkeste vergi bilinci oluşması lazım.
Veri kaçıran vatan hainidir.
Elindeki çöpü sokağa atan vatan hainidir.
Öğrenciliği bitmesine rağmen hala öğrenci pasosuyla seyahat eden vatan hainidir.
Maaşı asgari gösterip devletten ve SSK dan para kaçıran vatan hainidir.
Kaçak elektrik+su kullanan vatan hainidir.
Bu örnekler saymakla bitmez. Herkes elini taşın altına koyacak. Devlet indirsin ÖTV yi almasın vergiyi demekle olmaz. Biz gerçekten de vatanını seven insanlar mıyız? Önce bu soruya dürüst cevap vermek lazım. Sonra çevremizde de bu bilinci geliştirmemiz lazım. Aksi taktirde benzinde bu fiyatlar devam eder. Yada devlet yukardaki saydığım örneklerde olduğu gibi kabul eder ve çok sert önlemler alır, polis devleti oluruz.
|