Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-05-2010, 14:14   #7
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Her seferinde söylüyorum. Arapların, son dönemki Osmanlı ilişkileri ile bugün Kürtlerin Türkiye sorunu birebir aynıdır. Karbon kağıdıyla kopyalanmış gibi. Allah korusun, bugün bir üçüncü dünya savaşı çıksa, belki dün Arapların Osmanlıya yaptığını, bugün güney doğu insanı Türkiye'ye yapacak.

İşin içinden çıkamıyorum Kara eşref kardeşim. Batılı emperyalist devletler o gün Arapları zehirler ken açaba farklı milliyetçi zehir ile Türkiye Cumhuriyetini zehirlemiş olabilirmi veya ondan önce Osmanlı devletini , yani salt oyuna Araplar mı sadece geldi yoksa karşılıklı zehirlenmeler ile ikisi birbirine düşman mı edildi. Benim her zaman aklımda canlı duran bir şey var osmanlı gibi kıtalara hükmetmiş devleti parcalamanın onu ufak devletlere ayırmanın yanında islam dünyası ile olan bağlarının koparılması gerekiyordu nasıl Türkiy Cumhuriyetini batı kaynaklı ulus anlayışı ile batıya endeksli hale dönüştürülmüş ise islam devletlerine ingilizler aracılığı ilede zehir pompalanmıştır yani , soğuk savaş dönemlerinde oluşucakyeni dünya düzeninde Hem Türk milleti hemde islam devletleri ortak kaderi yani oyuna gelmişliği paylaşmıyormu. Her şey Osmanlı gibi bir ruhun canlanmaması adına yapılan projelerin adım adım uygulanışı gibi geliyor bana.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla