Bu paraları neden ödemediler. Olay tamamen ideolojiktir. Bir Anamuhalefet partisinin başkanı Türk-İş'in önünde eylem yapan 300-500 kişinin yanına git, sizi partime götüreyim de, bu böyle bir anlayış olmaz. Bu sizin samimiyetini göstermez. Yiğit işte gerek. Ben isterdim ki o TEKEL işçileri çıksınlar, sen iktidarın döneminde ne yaptın diye sorsaydılar. Biz iki yıl önce onların temsilcileri ile görüştük. Biz özelleştiriyoruz dedim. İhbar ve kıdem tazminatınızı ödeyeceğiz dediler. Seçimden sonra çözelim dediler. 4-c kapsamına girmek isteyen olursa orda da çalışmaya devam eder. Diğer hükümetlerin 4-c kapsamına almadığı işçileri de almış bir hükümetiz. Yeni bir düzenleme yaptık. Bizden ne istediler, 10 ayı 11 aya çıkardık. Yıllık çalışma süresi. İlkokul mezunları ile ilgili maaş düşüktü ve yeni bir düzenleme yaptık.
Yüzde 17.4 arttırdık ve 772 liraya çıkardık. Lise mazunlarının maaşlarını 856 liraya çıkardık. Yüksek öğrenim mezunlarının maaşını da 938 liraya çıkardık. Özelleştirmeler sonucunda onları sokağa terketmedik. Onlara sahip çıktık.
Meseleye en başından beri iyi niyet ve samimiyetle yaklaştık. TEKEL'li işçi kardeşim, ihbar, kıdem tazminatını alıyorsun, bu paralarını değerlendir, oradan gelecek bir şeyler, bi de 4-c'den alacaksın. Sosyal güvencen de devam edecek. O zaman yapmak istediğin ne. Biz bunların hiç birini istemiyoruz. Biz aynı şekilde aynı koşullarla bizi başka yerlerde çalıştır. Kusura bakmayın, biz her meslek erbabını uygun yerlerde çalıştırıyoruz. Kimse artık devlet kapısını böyle görmesin.
Devlet başarı ile yönetilmeli ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirtmemeli. Hak ve hukukun zedelenmesine göz yummadık. Popülizm de yapmadık. CHP ve MHP vekilleri de bu kardeşlerimizin arasına gidip bağırıyor, çağırıyor, hakaret ediyor sonra da partimize gidiyorlar. Bu partimizin değil hükümetin bir kararı. Depolar boş, üretim yok. Tütün işlemesi yok. Bunlar boş depo. Bu boş depolarda 10 bin kişi istihdam ediliyor yazık değil mi?
EMEKLİLERE YAPILAN ZAM ORANI
Çalışanlar kadar emekli vatandaşlarımızın da koşullarını iyileştirme noktasında önceki hükümetlerden farklı olarak devril niteliğinde düzenlemeler yaptık. emekli aylıklarını yeniden belirledik. Ücretleri ciddi oranda arttırdık. Bu artış SSK işçi emeklileri, tarım emeklileri olmak üzere 7 milyon 327 bin 800 emeklimizi kapsıyor. İlk 6 ay için en düşük emekli aylığını yüzde 20.4, en yüksek aylığı da yüzde 4 buçuk oranında arttırıyoruz. En düşük Bağ-Kur emeklisinin aylığı 306 liradan 380 liraya çıkıyor. En düşük SSK tarım emekli maaşı: 480 TL Bağ-Kur esnaf emeklisi 555, Tarım emeklisi: 380, İlk 6 ay için emekliye 60-101 TL arası ikinci altı ay 74- 172 TL arası olacak. Mali disiplini bozmaması için önlemlerimizi de aldık. Bu maaş artışlarının emeklilerimize ve tüm ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.
HABERVAKTİM.COM