Konu
:
TÜRK SOLU DİNDARLARI NEREYE İTİYOR?
Tekil Mesaj gösterimi
01-08-2010, 19:55
#
2
Kullanıcı Adı
Berr Ak
Alıntı:
Yalçın KARACA
Nickli Üyeden Alıntı
AKP iktidarıyla birlikte konumunu güçlendiren muhafazakar yapılar, yerleşik sistemden pay almaya başladıkça, statükonun devamını güçlendirmeye başladılar.
İslamcılar arasındaki sınıfsal farklılıklar yaşadığımız günlerde gözle görünür bir düzeye çıkmıştır. Tüketim ve iktidar alanları genişledikçe sınıfsal farklılıklar daha görünür hale gelir. İslamcılar artık aynı cemaate mensup kardeşler olarak değil, iktidarın çeşitli alanlarında hiyerarşik sıralanmış bireyler olarak yer tutuyor.
Türk Solu dindarları nereye doğru ittiği ortada , Ama sizin eksen kaymanız karşısında susmak istemiyorum Esra.
Sermayenin güçü yukarıda belirtilen kısımda maalesef asimile edebiliyor bir cepheyi , iktidarın kökleşmesini bu kadar kısa zamanda beklemek doğru olmasada , bürokrasinin statükonun karşısında biraz daha cesaretli durulabilir. Paranın güçü yapmamız gerekenlere engel olmaması lazım.
öyle değil mi yani?müslümanlar kapitalist sistemin içine çekilmiyor mu?Müslümanlar arasında müthiş farklılıklar var.Kimse kardeşlik duygusuyla yaklaşmıyor.Gerçek manada islamiyet yaşansaydı , paylaşım olurdu.Bu kadar derin uçurumlar olmazdı.Tüketim çılgınlığına aitiz hepimiz.Bu dönem bir kesimin yerleşkesini artırıyor fakat o yerleşkede olanlar bunu kötüye kullanıyor.Kardeşlik ucuz iş gücünde saklı kalmıyor mu?Bu sistemi hep eleştirmişimdir zaten.Komşumuz açken tok yatıyorsak, sadece çevreden beslenip bir yerlere gelip sonra da diğer insanları unutuyorsak insanların bu eleştirilerine de maruz kalırız.Oysa Tarık Tufan Dindar kimliği ile tanınır.Fakat bu adaletsizliğin dindar ve muhafazakar kesim tarafından yapılması çok acı ve elbette ifade edilmeli.
Berr Ak
Açık Profil bilgileri
Berr Ak nickli üyeye özel mesaj gönderin
Berr Ak - Daha fazla Mesajını bul