Alıntı:
murat kurt Nickli Üyeden Alıntı
sıkma baş ne demek ya baş örtüsü demek zor mu geliyor? neden baş örtülülere hıncal uluç tarzı isim söylüyorsunuz ak partisini isiminizin önüne koymuşsunuz heralde ak partilisiniz hiç başbakanın sıkmabaş dediğini duydunuz mu dikkatli konuşalım baş örtüsü baş örtüsüdür ne türbandır onun adı ne ne de sıkmabaştır!
|
arkadasa katiliyorum..gerci diger arkadas onu kötü niyetle söylememistir ama sikma bas teriminden nefret ediyorum....
ayni sekilde türban da bana cok itici geliyor..güzelim basörtüsü dururken gerci terimlere o kadar takilmam ama insanlar artik terimler üzerinden gönderme yapma geregi duyuyor..
konuya gelecek olursak bana görede türkiye de kapanan bayan sayisi azaliyor buna karsin bilinclenme fazlasiyla artiyor..
yani eskisi gibi ailemden gördüm, annem takiyordu, babam zorladi gibi nedenlerle kapananlardan cok...dinimin ve inancimin geregi diyerek bilincli olarak kapananlarin sayisi artiyor..
bana görede sadece bas örtüsünü takmakla is bitmiyor asil ondan sonra is basliyor..önemli olanda onu takmak degil, onu tasiyabilmektir ;)..