Ak Partinin sigaraya yasağı ve zammı ak partiye çok zarar vereceğinden eminim..halka zulm gibi gelmeğe başladı.akla 4. murat gelmeğe başladı..rahmetli özalda kimseye kulak asmayıp devem etti ve seçimde halkın intikam duygusu kabardı bir anda ve özalda şaşırmıştı..ve kendisi kantarın topuzunu ağır kaçırdık bu sefer demişti..sigaraya zam yapmak ile ne sigara bırakılır nede ekonomiye katkı sağlanır..tam aksi olur..
örnek: ben şimdi kaçak sigara içiyorum..daha ucuz olsun diye..buda ister istemez kaçakçılığa halkı teşvik ediyor vede dolaylı pkk ya yardım gitmiş oluyor...her zaman söyledim yine söylüyorum..zam ile hiç bir şey düzelmez..!
örnek..otomobil satışını halkımız kolay kolay almıyor..alım satımcılar hiç almıyor neden..
adamın kazanacağı 500 tl..ama satışına harcıyor 700 tl ne yapacak noterden vekalet alacak..oysa bunları ucuzlatsa herkes otosunun satışını alır..galecide alır hem develete daha büyük para girer..hem halkın birbirlerine satış verdiydi vermediydi kavgası olmaz.ve mahkemelerinde karakollarında,kavga döğüşlerinde azalması sağlanır..bu kadar basit..ama nedense bir türlü göremiyoruz bunları..sayın başbakanım görüyordu..şimdi oda yanındakilerin gazına geliyor malesef...bende zamları protesto ediyorum..hem içki zammını hem diğer zamları..
hele ekmekleri büyütmeleri çok yanlıştı.hem hadisi şerife göre yanlış hem ekonomiye zarardır..ekmekler derhal gıramajı düşürülmeli ve fiyatları aşağı çekilmelidir...evel yarım ekmek yiyen bir kişi..şimdi yine yarım yıyor ve obezite olmağa başladı millet..oysa peygamberimiz ekmekleri ufaltın diye tavsiyede bulunuyor bereketlenir diyor..
|