Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-14-2010, 00:43   #11
Kullanıcı Adı
sirinsaat61
Alıntı:
Yalçın KARACA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Başkanım yorum için teşekkürler. Her ne kadar yorumunuza katılmasakta bütünü ile yalnış şeylerden bahsetmediğiniz ortada.

Israr ile kürt sorunu olmadığını ifade ediyorsunuz.Ak partinin bu sorunu kabul edip kendine has bir çok demokratik paket hazırlamasını gözden kaçırıyorsunuz olayın boyutunu sadece ABD nin kuzey ıraktan çekilmesi ile bağlarsanız bu bakışın yeterli ve doğru olmadığını söylemek zorunda kalacağım , eğer o bölgede yurttaşlarımız mutlu değilse bazı odak haline gelen parti ve kanlı örgütler tarafında istismarı söz konusu ise halkın, geçmişte yaşanılan olayları bütün halk olarak yaşadık diye söylerseniz eksik kalır bazı şeyler.Bu sorunun ekonomik ve etnik boyutu, sosyal haklar boyutu, uluslararası boyutu, güvenlik boyutu var iken nasıl olurda böyle bir sorun yok veya zamanlaması hakkında aksi fikir beyan edersiniz kürt sorununu düşünürken bölgenin tarihi birikimi ve modellerini, yaşanan sarsıntıları göz ardı edemeyiz unutmayalım Sevri yırtan ellerden biri Kürtlerin elidir türkiyede geçmişte devletin bakışı ırkçı değil, belki ama asimilasyona müsaitti ,kürt olduğunuzu kabul etmez belki, ama bizdensin der.Geçmişte böyle bir devlet yapısı nerden doğdu acaba, koca bir bölgenin insanı nasıl olduda örgütlerin ve bazı demokrat olmayan partilerin temsilcisi ve mücadelesine argüman oldu , osmanlı döneminde olan homejen yapının içinde coğu kere refah içinde olan halk nasıl olduda cumhriyetin kuruluşundan hatta sevgili ,Atatürk sonrası farklı bir boyutta sorun haline geldi dersiniz, bizler biliyoruz ki osmanlıya büyük sadakat gösteren, milli mücadeleye canla başla destek veren, sevri protesto edip Lozanda Türklerden ayrılmak istemeyiz diyen kürtler arasından nasıl oldu da bir kürt sorunu doğdu , özellikle tek parti döneminde büyümüş olan milliyetcilik anlayışı Atatürkün milliyetçilik anlayışından farklı algılanarak devlette dönüşüm aracı olarak lanse edilmedimi,Kurtuluş savaşı önçesi Türküm diyen herkesi eşit vatandaş kabul etme esasına dayalı bir sistem var iken tek parti zihniyeti döneminde kimi bürokratlar, etnik temelli bir Türk milliyetçiliği geliştirip bunu devlet modeli haline getirmesinin hatasını hatta bir çok fitne tohumunun ta bu günlerde atıldığını unutmamamız gerek, bugün geçmişe nazaran çok kötü modelimiz olmasada geçmişteki kinin bizim kuşaklarımıza yayıldığını hatırdan cıkarmamamız lazım, yakın tarihimize bile baktığımında darbe süreçleri ile yöre insanı devlet ve onun sistemine sistemli olarak düşman kesilmişler her tür ohal kararları ile suclunun kendisi yerine umuma mal olan refleksler ile hatta diyarbakır ceza evlerinde yapılan bir çok yalnış müdahale ile koca bir etnik zümre yeminli olarak dağa cıkmıştır. Bunları ifade eder iken onları haklı bulma yerine onları kazanmamız gerektiğini ima etmek istiyorum saf ve cahil olan halkın bir şekilde özel itminan ile devlet tarafından onlara sosyal statü ve sorumluluk bilincinin aşılanmasına öncelik verilmesi o bölgenin aczinden faydalanan bir çok dış kaynaklı fitne odaklarının bu zaaflar ile kendilerine insan kaynağı bulmasının önüne geçilebilecek adımların atılmasına imkan vermenin önemini biliyorum zaten sevgili Ak partimizde böyle ironik hale gelen meselelerin içinde sıyrılmanın mutlak gayesi olarak öz eleştiri yapılıp geçmişte yapılan bir çok yalnış müdahalenin aksine o yöreye ait geniş demokratik acılımların peşine düşmesindeki inceliği tesbit etmemiz lazım

İtiraf etmek gerekir ki, kürt sorunu etrafında geçmişte çok acı olaylar yaşanmıştır. Bu acı olaylar, yenilerinin yaşanmaması için bir tecrübe olarak hatırlanmalı, bir kan davasına dönüştürülmemelidir,kimsenin elinde kitlelerin vekaleti yoktur. Bu nedenle bir toplum adına konuşmayı, bir temsil niteliği öne sürmeyi çözümü zorlaştıran bir üslup olarak belirlemyi bırakıp ,bizlerin çok daha farklı bir dönüşümler içine girmemizi barış içinde birlikte yaşama özlemimizin gerçekleşmesi için kürtlerin yoğun oldukları doğu ve güneydoğu bölgelerimizde ekonomik kalkınma büyük önem verip yöre insanlarının şeref ve haysiyetlerinin hak ettikleri gibi yüceltilmesi onlara devlet ve birey sevgisinin aşılanması gerektiğini anadile saygı, insana saygıdır. Anadili konuşma, eğitim ve öğrenimde kullanma hakkının vazgeçilmez bir insan hakkı olduğunu ve bu hakka karşı çıkmanın hiçbir gerekçesi olamayacağını ve buna benze bir çok değişimin öncülüğünü yapan ak partimizin bu meseleleri çok yerinde irdelediğini biliyorum , hatta emekli yüksek rutbeli askeri kanattan bile samimi bir itiraf gelmiş iken geçmişte çok büyük dönüşüm ve yalnış müdahaleleri kabullenmiş iken bizler hala kürt sorunu yoktur ve sistemde kendilerini yeteri kadar ifade edebiliyorlar diyerek ortaya cıkmanın çok doğru bir bakış olduğunu düşünmüyorum geçmişi çok iyi analiz ederek yarınları yakalamak gerek. Bizler Kürt kardeşlerimizi kendi kirli emelleri için kullanmak isteyen Türk halkına düşman etmek isteyenlere karşı uyanık olmak zorundayız.Savaş ve göz yaşından nemalanan herkese kardeşlik projemiz ile cevap verebiliriz. Bu sürecte bizlerinde Kürt halkından isteği olacaktır,doğuda olan bir takım ayrılıkcı parti ve örgütlerin sizlerin ne değerleri nede kültürleriniz için mücadele içindeler gayeleri kürt milliyetçiliğini azdırarak Türk devletine ve Türk halkına düşman etmektir.Sizler Türk halkına Türk devletine , ve bu barış sürecini yürüten Ak parti hükümetine güvenin her şey çok daha güzel olacaktır.
Sayın başkan her ne kadar olsada görüşlerime katılmasanız bile yazınızda haklı oltuğum tarafları ifade ettiğinizi anlıyorum.Ben daha derin yorumlar yapmak isterim fakat yapacağım yorumlar suç unsuru taşıyabilir. her ne kadar burası forum sitesi olmakla birileri tarafından incelenme durumu var eh ilerde ne olacağı belli olmaz yazacaklarım alehime delil olarak kullanılabilir.elimden geldiği kadar dikkatli olacağım.
Tarihe dönelim:Osmalıya isyan edenler kürt müydü alevimiydi? Cevapını ben veriyorum AleviKürtler isyan ettiler.Beki bu isyanları nasıl bastırdılar?Cevap veriyorum Sünni Kürtlerle.Hamidiye alaylarından haberi olanlar varmı.Açılımını hatırlıyamadığım Bitlisi denilen bir Kürt zat Padişaha verdiği öneri ile sünni kürtlere valilik benzeri makamlar verilmiştir.Dersim isyanının altında yatan Türkiye cumhurıyetinin bölgeye hakim olma isteğidir.Kürt isyanları içinde islami olan Şeyh Sait isyanıdır.Dış bağlantısı yoktur(İslam düşmanları aksini iddaa etselerde).Şeyh Sait in mensubu olduğu Şafii mezhebinden olması isyana etkendir.Hanefi mezheb inançını taşısaydı bu isyan hareketine kalkışmazdı.Yalnız yaptığı bu isyan sonra yapılacak sünni kürt isyanlarının önüne kesmiştir.Günümüze gelecek olursak kürt sorunu 1970 lerin sağ sol hareketinin içinden doğmuştur.Bu forumda belli yaşın altında olanlar okumaya meraklı değilse konuya vakıf olamazlar.Yalnız 1970 lere gelirken bir alt yapı oluşturulmuştur.Bu iç ve dış mihrakların oluşturtuğu yalnız türkiyede değil islam ülkelerinde de oluşturulan Türkler müslüman değildir propagantasıtır.İsmini vermiyeçeğim bir dava arkadaşım Bu probagadtaya babasının da inandığını .BabasınınAskerliğini trabzon Çaykarada yaptığını Burada yaşanan İslamın kendi bölgesinden az olmadığını gördüğünü ifade etmiş .Diğer propagandanın ise türklerin yaşatığı bölgelerin hizmet altığını doğunun ve güneydoğunun bu hizmetten yoksun bırakıldığınıifade etti.Fazilet parti döneminde siyasi çalışmalara katılan bu arkadaşımız Bilecik in Köylerinin durumunu gördükten sonra duruma şaşırtığını kendi bölgesinin Bilecikten daha ileri olduğunu ifade etmişdir. Yorumum dağınık olmuş olabilir okurken önyargısız olmanızı.nasıl kürt köylerinin isimlerinin nasıl türkçeleştirildiği gibi Karadenizde bir çok ilçe ve köyün isminin türkçeleştirildiğini unutmamanızı tavsiye ederim Hayırlı akşam dileğimle
sirinsaat61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla