Doğuda yaşıyorum.Bu yüzden hak verirsiniz ki batıda yaşayan arkadaşlara oranla, buralar ile ilgili bilgim biraz daha fazla.
Bence metinde gayet doğru cümleler ile iletilmek istenen iletilmiştir,olaylara tarafsız bakanlar açısından.
Kürt olan adam ''Ne mutlu Türküm diyene'' demez. Bu söze karşılık sadece Türklere saygı duyar. (bazı istisnai kişiler hariç)
Bundan fazla da bir şey beklenmemesi gerek kürt olan insandan.
Nasıl ki , Türk olan adama ''Ne mutlu Kürdüm diyene'' tarzı cümleler ısrarla, baskıyla,zorbalıkla söyletmek istenmiyor ise kürtler tarafından, aynı duyarlılığı bir Türk'te göstermelidir.Bu bir tercih meselesi değil,olmamalı.Bu olaya bu şekilde yaklaşmak zorunda her kim olursa olsun.
Zaten bugünkü iktidarın da isteği, amacı, gayesi bu değil midir?
Her ırktan olan insanın özgürce yaşayıp, ''sen kürtsün o yüzden yaşamaya dahi hakkın yok'' gibi düşüncelerin yok olması için çaba sarfetmiyor mu ak parti?
Ve bizlerde bunun bilincinde olduğumuz için şuan burda değil miyiz?
Birilerinin ak partiye oy verme amacının arasında ''eşitlik'' kavramı olmayabilir.Ama bana ve birçok ak parti sevdalısı olanlar için ; ak partiye oy vermenin ilk nedeni : ''Eşitlik'' kavramıdır.
Birde şunu da belirtmek isterim ki : Doğu da artık eski doğu değil.Kız öğrencilerinin okutulmama oranı, insanların düşünmeden hareket etme oranı, birilerine bağlı yaşayarak hayatına devam etme oranı , eskiye oranla epey düştü. Bu da tabiki çok sevindirici bizler için.
Son olarak, bu konuyu açan arkadaşa da çok teşekkür ediyorum.Gerçekten güzel bir yazı.
Konu ALmi´ tarafından (01-19-2010 Saat 00:23 ) değiştirilmiştir..
|