Alıntı:
SosyalBilgiler Nickli Üyeden Alıntı
Bu günden sonra o istifalar olacak zaten. Bakalım o zaman doktorsuz sağlık bakanlığı ne işe yarayacak çok merak ediyorum. Ayrıca o polisin maaşını yükseltmek devletin yani iktidarın görevi değil mi? Görevi o halde ilk önce kendi partini eleştir. Kaç tane dotor arkadaşın ya da akraban var söyler misin? Ben birebir şahit olan biriyim. En basitinden bir ortopedi servisine gece yarısı acile bacağındaki çürükten dolayı geliyorlar. Hasta ve hasta yakını ile mi uğraşmak zordur yoksa polisin yaptığı mı? polis zora kaldı mı -ki genelde zora kalmasına gerek yok gaz bombası, biber gazı, tazyikli su kullanıyor- doktor ne yapsın.Önce çuvaldızıda kendinize batırınız.
|
Ben bu tip söylemleri pek sevmem ama büyük dayım askeri cerrahtır. Gata'da güneydoğu gazilerine bakıyor. Isparta'da kuzenim diş hekimidir. Yengemde Malatya'da pratisyen hekimdir. Tanıdık meselesine gelirsen, sanırım saymakla bitiremem. Lisans okurken bile tıp ve diş hekimliği fakültesinde okuyan 3 arkadaşımla aynı odayı 3 yıl paylaştım. Hepsinin durumlarını da biliyorum.
Askeri cerrah olan dayım hariç hiçbirisi devletten istifa etmeyi düşünmüyor. Dayım da özele geçme isteği Türkiye'nin sayılı cerrahlarından olması ve özel hastanelerin kendisine çok uçuk rakamlar teklif etmesinden kaynaklıdır.