Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-27-2010, 01:34   #155
Kullanıcı Adı
sirinsaat61
Exclamation
Alıntı:
Akl-ı Selim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şimdilik nereden başlayacağıma karar veremediğim için sadece güncelleme adına bu mesajla girdim.
Umarım bu haletten kurtulur ve bir girizgahla başlayabilirim
Şirinsaat aramıza hoş gelmi,ş sefalar getirmiş. Farklı bakış açılarının bir merkezde focus lanması hakikatların inkişafı için elzem......
Aramızdan tez ayrılmaz umarım......Bu fikir zenginliğine ihtiyacımız var.
Forum dan ayrılmak gibi bir düşüncem yok fakat bu forumda biraz bilgili ve ön yargısız insanların olması gerekiyor.konuya gelecek olursak ben bir fikir ortaya atmıştım Kürtaleviliği gibi. Bir arkadaş bu yorumuma bu form başlığının kürt meselesi oltuğunu alevi meselesi için farklı başlık açılmasını ifade etmişti.Ben iddia ediyorum ki bu kürt meselesi değil kürtalevi meselesidir.ayrica 30 senedir pkk nedeniyle kürt meselesi olarak ortaya çıkmıştır.unutmamak gerekirki pkk nı kurucusu şerefsizin kürt olduğuda mechuldur.Karyılanın da türk asıllı olduğunu reşatiye katliamını yapan şerfsizinde türk olduğunu unutmamak gerekir.Her ne kadar kürtler zülüm görsede Kürt halkının kültürel bir sorunu yoktu.Tek sorunları ekonomiydi Buna bağlı olan ağalık sistemiydi .Pkk meselesine kadar kürt halkı hayvansılıkla gecinen bir halkdı.pkk nın çıktığından beri doğu ve güneydoğuda hayvancılık bitmiş durumda dır.Bu ülkenin kürt açılımından önce demokratik açılımına ihtiyaçı vardır.Romanlar var bu ülkede diğer adıyla çingene diye küçümsenen halk tarafından dışlanan bence bunların sorunu kürtlerin sorunundan daha önemli bence pkk olayından önce türk halkında kürt sorunu yoktu .Ama çingene sorunu vardı türk halkı tarafından horlanan çingene salaş mahallelerte oturan müzik duydumu göbek atan diye dalka geçilen.Ben çingenelerin oturduğu bir mahallede oturduk komşularımızdan çingene aileleri de vardı; bence o mahallede oturan diğer kişilerden kalite olarak düşük değildiler.Diyeceksiniz bu da nerden çıktı kürt meselesine yan konu olarak düşünülmesi bir konudur.
sirinsaat61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla