Alıntı:
Ak_Urfalı Nickli Üyeden Alıntı
Tamam abi işte başbakanımız kendi agzıyla söyledi bunlar iyileştirilecek...
hatta çalışma gün sayısına göre 40.bin ila 85.bin tl arası kıdem tazminatı verecek hükümet...
artı bunların yanı sıra zaten bunların çalışması 11 ayı geçmiş..
2 yıl önce bunlara denilmişki biz bunları kapatacaz...
zaten bunalra 2 yıldır avantadan parayı vuruyor...
buda senin benim bigi masumların sokakda boş gezen işsiz üniversitelinin cebinden çıkıyor...
bunların amacı iş veya işçi degil bunlar resmen noter tastikli provakötürcülerin maşası olmuşlar...
|
Bahsettiğiniz kıdem tazminatıyla benim bahsettiğim kıdem tazminatı aynı değil.
Kıdem tazminatlarını ödeyecek hükümet diyorsun, bu direkolarak onların İŞTEN ÇIKARILMASI anlamına gelir, işsiz kalmak anlamına gelir.
Ben 11 ay çalışıp sonra çıkış verilenin öbür boyu (emekli olurken alacakları) kıdem tazminatından mahrum olacaklarını söylüyorum.
isterseniz 40 yıl çalışın, her yıl 11 ay çalışıp 1 ay çıkış yapılıyor sonra tekrar işe alınıp 11 ay çalışıp gene 1 ay çıkış yapılıyorsa bu işçi kıdem tazminatı alamaz, yasalar böyledir.
Eğer bu işçiler 2 yıldır avantadan para alıyorlarsa bunun en büyük sorumlusu hükümettir bu işçiler değil.
Eğer böyle bir şey olmuşsa bunun müsebbipleri derhal hesap vermelidir.
İki yıl çalışmadan para verilecğine iki yıl önce bu kişiler yavaş yavaş bölüm bölüm kamuya aktarılabilirdi.
Yanlış yanlışı örtmemeli sevgili kardeşim.
Burda tekel işçileriyle ilgili yorum yapacakların biraz EMPATİ yapmalarını istiyorum.