Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-03-2010, 00:42   #6
Kullanıcı Adı
Enfal
Alıntı:
SSS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
*** Dostum Enfal
İslamın ilk yıllarındaki Cariyeliği incelediniz mi. Aradan yaklaşık 1500 yıl geçmiş. Şartlar çok değişmiş. Ama kadının köle gibi kullanılması ve cinsel istismrı hiç değişmedi. Cariye kadın köledir. Hiç bir hakkı yoktur. Cinsellikte dahil her türlü kullanılır.Nikah dinsel değil hukuksal bir kurumdur. İmam nikahlı kadının hiç bir hukuki hakkı yoktur. Dinimizde de İmam nikahı diye bir şey yoktur. Sadece nikah vardı. Zamanın kurallarına göre hukuki sonuç doğuran nikah. Hem olaya ben bu günün şartlarına göre bakıyorum.
Selam ve saygılar sss

Cariyelik hakkında dedikleriniz doğrudur. Evet dinimizde imam nikahı da yoktur. Çünkü nikahın gerçekleşmesi için imama gerek yoktur. Şahitlerin olması ve tarafların birbirleriyle evlenme istekleri nikah akdini gerçekleştirir. Bu durumda da kadın erkeğin karısı olur, kölesi değil. Yani adını ne koyarsanız koyun bu böyledir.

Bir insan cariyesiyle ilişki kurduğunda zina etmiş olmaz. Adı her ne olursa olsun ortada bir nikah varsa o zaman da zina söz konusu olmaz. Ama onun haricindeki diğer durumların hepsinde zina söz konusudur. Sizin cariyeliğe verdiğiniz örneklerin nikah haricindekinin hepsinde zina durumu söz konusudur. Bunun yüzyıllarla bir alakası yoktur.

Konu Enfal tarafından (02-03-2010 Saat 00:48 ) değiştirilmiştir..
Enfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla