Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-03-2010, 21:24   #27
Kullanıcı Adı
depare
Vallaha aynı zihniyet Meclisteki de aynı zihniyette bunlar'da.
Ülkede ki camilerin yarısı satılmış kapatılmış nedeni basit Din düşmanlığı,Laikliğe aykırılık(!) iddiası bu tür hezeyanlar..!
Hala kime satılmış bunu soruyor adam banane yahu..!
Alın meclis konuşmasından bir parça orada'da SHP Milletvekili aynı şekilde Nereye satılmış Rusyaya mı satılmış diye havlıyor..!

Türkiye Büyük Millet Meclisi
Genel Kurul Tutanağı
19. Dönem 4. Yasama Yılı
128. Birleşim 23/Haziran/1995 Cuma

bütün müesseselerin listesi var; -fazla zamanınızı almadan- bir iki tanesini takdim edeceğim: 1926-1949 yılları arasında -resmî kayıttır bunlar- 384 cami satılmış.

İBRAHİM GÜRSOY (İstanbul) - Kime satılmış?.. Rusya'ya mı satılmış?!.

SALİH KAPUSUZ (Devamla) - ... 248 cami arsası satılmış.

İBRAHİM GÜRSOY (İstanbul) - Kime satılmış?..

BAŞKAN - Efendim, lütfen...

SALİH KAPUSUZ (Devamla) - ... 2 minare satılmış, 699 mescit satılmış...

İBRAHİM GÜRSOY (İstanbul) - Nereye satılmış?.. Rusya'ya mı satılmış?!.

HALİL İBRAHİM ARTVİNLİ (Kocaeli) - Bu camileri siz mi yaptınız!

SALİH KAPUSUZ (Devamla) - Değerli arkadaşlarım, Sayın Kırca, biraz önce çok güzel bir konuya değindi ve "Anayasanın 69 uncu maddesini değiştiren 8 inci maddede, 14 üncü maddeye olan atıflar çıkarılmış" dedi. Ben, Sayın Komisyona bir şey sormak istiyorum; şu 1982 Anayasasında, laiklikle ilgili, sadece ve sadece atıf olarak tekrar edilen, tam 16 madde var.

İBRAHİM GÜRSOY (İstanbul) - Sayın Kapusuz, kime satılmış?..

BAŞKAN - Sayın Gürsoy!..

SALİH KAPUSUZ (Devamla) - Değerli arkadaşlarım, dikkat edin, Sayın Kırca "14 üncü maddeyi atıftan kurtardık, gerek yoktur" diye ifadede bulundu. Aynı şekilde, bu Anayasada, tam 16 yerde laikliğe atıfta bulunuyor, zikrediliyor.

İBRAHİM GÜRSOY (İstanbul) - Camiler nereye satılmış Sayın Salih Kapusuz, onu söyle; Ruslara mı satılmış?!.

SALİH KAPUSUZ (Devamla) - Şimdi, geliyorum partiler meselesine...

İBRAHİM GÜRSOY (İstanbul) - Camiler kime satılmış, onu söyle; Rusya'ya mı satılmış?!.

SALİH KAPUSUZ (Devamla) - Değerli arkadaşlarım, anayasa yapıyoruz; lisanına dikkat edeceğiz...

İBRAHİM GÜRSOY (İstanbul) - Camiler kime satılmış, onu söyle!.. Rusya'ya mı satılmış?!. Camiler kime satılmış, onu söyle...

SALİH KAPUSUZ (Devamla) - Sayın Başkan, görüyorsunuz...

İBRAHİM GÜRSOY (İstanbul) - Camiler kime satılmış, onu açıklayın da bilelim.

BAŞKAN - Sayın Gürsoy...

Efendim, siz konuşmanızı tamamlayın. Siz onunla ilgilenmeyin...

İBRAHİM GÜRSOY (İstanbul) - Halkın kafasını bulandırmayın... Camilerin kime satıldığını açıklayın da bilelim.

SALİH KAPUSUZ (Devamla) - Camilerin kime satıldığı, kaça satıldığı liste olarak var, gerek yok. (CHP sıralarından "Oku oku" sesleri, gürültüler)

Anayasada bir kelime daha var , o da "istismar" kelimesidir. Türkiye'de ve yurt dışında bulunan bütün hukukçu arkadaşlarıma bir sual sormak istiyorum.

İBRAHİM GÜRSOY (İstanbul) - Ayıp denilen bir şey var "cami satıldı, cami satıldı..."

SALİH KAPUSUZ (Devamla) - Anayasa literatüründe, termoloji olarak, terim olarak "istismar" diye bir kelime bulabilir misiniz; maalesef bulamazsınız... Nerede bulursunuz; sadece 1982 Anayasasında bulursunuz.

İBRAHİM GÜRSOY (İstanbul) - Cami nereye satılmış, onu söyle bize!..

SALİH KAPUSUZ (Devamla) - Değerli arkadaşlar, partilerle ilgisi ne: Demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru partilerse, demokratik hayatın bütün kurumlarını ne ilgilendirir; parti ilgilendirir. Dolayısıyla, partiler bunu fiilî olarak pratik hayatta yürüten, bunu iktidarda, muhalefette ve Parlamentoda devam ettiren müesseselerdir. Böyle bir müessesenin elbette...
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Konuşma sürenizi ikinci defa uzatıyorum, lütfen bağlayalım...

SALİH KAPUSUZ (Kayseri) - Bağlıyorum, Sayın Başkan.

Değerli arkadaşlarım, şimdi, bu maddede birtakım düzenlemeleri uygun olarak yerine getirmişiz; fakat, yetersizlikleri pek çoktur. Biz bu konuda önergeler verdik, daha iyi çıkması konusunda yardımcı olunması arzusuyla. Bu maddeyle ilgili önergelerimizi de, şayet, dikkatlice..
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla