Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-04-2010, 17:02   #3
Kullanıcı Adı
fütüvvet
Angry
Dinçerler, belgenin kendisine nasıl gösterildiğini şöyle aktardı: "MGK Genel Sekreterliği'nden telefon ettiler. Adı biraz farklıydı. 'Böyle bir belge var, bir albay getirecek. Orada bekleyecek. Okuyacaksınız, alacak.' dediler. Böyle önemli bir metin 5 dakikada, birinin nezaretinde okunur mu? Vermedim, bakanlık kasasında bir gün beklettim. Birkaç kez okudum. Anlaması da zordur. Çok şifreli yazılmıştır. MGSB, açık ve net yazılır. Okuyan herhangi bir hükümet üyesi veya bir bürokratın aynı şeyleri anlaması lazım."

O dönem iç ve dış tehdit değerlendirmesini, tek organın TSK olduğunu hatırlatan Dinçerler, "Hazır metni getiriyor, imzalatıyor; değişiklik varsa önerin diyorlar." bilgisini veriyor. Kırmızı kapaklı kitabın cep kitabından biraz büyük ve 30 sayfa civarında olduğunu aktarırken, okuduktan sonra "Allah Allah, bir kısmını buraya niye yazmışlar? Buraya yazılır mı?" dediğini anlatıyor. Dinçerler, "Öyle ayarlamışlar ki, fotokopi çekersen onlar anlıyor. Aklıma çektim. Kuralları var, gizliliği olan belge. Okuyun, öğrenin, uyun deniliyor. Hatta o belge hakkında konuşmak bile aslında yasaktı. Yasaklar çoktan kalktı da ben cesaretle konuşabiliyorum." ifadelerini kullanıyor.
fütüvvet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla