Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-20-2010, 18:38   #3
Kullanıcı Adı
Tuğrul Paşa
2003-2004 yıllarında Hilmi Özkök'ün engellemeleri olmasaydı, bugün nur topu gibi bir darbemiz daha olacaktı...!
Mesala örnek vermek gerekirse; beş kere cinayet işlemiş, sayısız cinayet teşebbüsünde bulunmuş birinin altıncısını işlemeyeceğinden nasıl emin olabiliriz? Kaldı ki, çok ciddi kanıtlar da bulundu. Çok detaylı planlar ortaya çıktı.Cephane ve mühimmat bulundu.Bütün bunları "yok" farzetmek sağlıklı bir davranış biçimi olabilir mi?

Bugün sorsanız, Türkiye'de 10 kişiden dokuzu darbe olacağına inanmaz.(ama ben herşeye rağmen tersini ısrarla iddia ediyorum ,o da ayrı bir mevzu) Çünkü mevcut ortam, darbe için "müsait" değil. Darbenin ilk aşaması "şartların olgunlaştırılmasıdır." Şartları oluşturmadan, bir darbeye kalkışmak akılsızlık olur. Gemişte bunun da örnekleri vardır.
(Mesela, Talat Aydemir. Şartları dikkate almadan bir darbe teşebbüsünde bulunmuş ve bedelini canıyla ödemiştir.)

Mevcut AK parti hükümeti daha öncekilerin yapmadıklarını yapıyor. Darbecilere boynunu uzatmıyor. Bilakis aynı şekilde mukabele ediyor. Bunun için, bazı usul hatalarını saymazsak "dik" durmaya gayret ediyor.Diğer bütün konuları bir tarafa bırakıp, sadece bu konu için, yani "sivil siyasetin" kaybetmemesi için hükümete destek olunmalıdır diye düşünüyorum.
Tuğrul Paşa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla