Birincisi, Amerika'nın politikalarını olumlu olarak yorumlamak suç değil,"Amerikancı" olmak suçtur. Çünkü böyle bir kavram yoktur. Bir millet,başka bir milletinin devletine verdiği isme -cı -ci ekleri gibi getirmeler yaparsa ben onun kendi devletine bakış açısını sorgularım.
İkincisi "islamcı" ve "milliyetçi" kavramlarını açmamız lazım. İslamcı diye birşey yoktur. Müslüman müslümandır. Milliyetçi milliyetçidir. Ama kendi milletinin milliyetçisidir. Kendi milleti dururken,başla milletlerin adını kullanarak ben şucuyum bucuyum demekde o kadar ilginçtir.
Hangi insan haklarından bahsediyorsun? en yakın Tarihten bak ırak'a bak Afganistan'a bak diğer ülkelere. Benim din kardeşlerimi sömürmesine ben karşı çıkıp Amerika'yı sevmiyorsam bende İslamcıyım,bende milliyetçiyim. Ha şimdi bazı Amerikancılar çıkıp "Amerika insan haklarının bir kolu olan özgürlüğü getiriyor" derse ona da yorumsuz derim.
Amerika'da Fetullah Gülen'in, başörtülü insanların yaşadığı doğrudur. Çünkü Amerika din bazında bazı şeyleri aşmıştır. Ama bu Amerika'nın kızılderili,zenci,müslüman mevzusunu kapatmaz,yok etmez. Sen sayısız müslümanı katlet,kendi ülkende yaşat ne anlamı var? Başörtüsü konusuna gelince.Sadece Amerika değil bütün Avrupa devletlerinde serbest bir olay. Müslüman devletlerdede zaten serbest bir olay. Hatta neredeyse Türkiye dışında her yerde serbest bir olay. Madem Amerika insan haklarının savunucusu,İsrail'in maşası haline gelen kendi yaptığı katliamların yanında Gazze'deki katliamada gıkını çıkarmayan insan haklarını savunucu bir ülke.
Son olarak demişsin ki "Biz Amerika gibi olsaydık Dünyada çıkarmadığımız fitne kalmazdı" diye. Vereceğim tek cevabın senin avatarın olsun.
|