Bu yazıyı yeni gördüm ve açıkçası şaşırdım...Ahmet Türk'ün söylemlerine cevap diye nitelemişsiniz ama konunun farklı mecraya gittiğini düşünüyorum...asırlarca birlikte yaşamışız tabikide birbirimizin kültüründen etkileneceğiz zaten yıllardır bir arada oluşumuzun nedeni sadece dini bağımız değil kültürel olarakta birbirine benzeyen milletler oluşumuzdur...Doğudaki bir sanatçımız türkü şöylemiştir bununla Türk halkı asimile olmaz bilakis ezgileri, ritmi Türklerin de kültüründe vardır(ancak kendi diliyle okuyamamıştır işte asimilasyon budur)...buna rağmen bırakın türküleri Türk sanaçılarımızın yaptığı öyle tarz müzikler var ki biz bile şaşırıyoruz...sözleri, tarzı tam olarak kültürümüzden kopuk...esas yozlaşma burdadır...
Asimile konusuna gelince kim ne derse desin Kürt'lerin asimile edişi edilmeye çalışması bir gerçektir...bunu Türk halkı yapmamıştır ancak gelen dikda rejimler yapmıştır ve hala devam ettirmek isteyenler var..Türk halkının özünden kendi kültüründen kopuşunun tarihi derinliği ise daha ötelere dayanıyor ıslahattan bu yana değerlendirmek daha doğru olur...o günden bugüne gelen bir ırkçılık zihniyeti oluşturmaya çalışanların şimdilerde planları bozuluyor çok şükür
|