Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-16-2010, 22:24   #3
Kullanıcı Adı
Anlı-ak
Bir Soru ile başlanmıştı.
Dinimizde böyle şeylerin yer alıp almadıgı söz konusu bir yazıdan dolayı Peygamber düsmanlığıda dahil her türlü hakarete maruz kaldım ve farkli bir gerekceyle, toplumun bu gibi Konulardan uzak durma sebeblerinin ne olabileceğini sormuş ve kendimce yanıtlamaya çalışmıştım.
Fakat birileri nedense anayasanın 5618. maddesini beyenmez, fakat zihnindeki olguyu var kabul ettirebilmek icin yasaklar (haramlar) koymaya calışır. Ve Kur`anı okuyup anlamaya calışmak, aklını ve kalbini arındırmak yerine, aklındakine "acaba Kur`andan nasıl olurda bir delil çikarabilirim yarışı başlamış, ayni hayasızlık hadisler içinde vuku bulmustur.
Peki neden birileri yeni bir 5618 cıkarmaya çalışıyor? Neden birileri "birilerinin"; "Muhammed eşittir (haşa) Allah" gibi sözlerini elestirdiği zaman; "bu sözü eleştirmeye hakkımız yok, bu söz imam Rabbanin sözüdür" diyerek korumaya almaya çalışıyor? Daha sonra farklı duygusal yorumlar getirerek; "Aslında öyle demek istememiştir, Aslında bir mesaj verilmek istenmiştir, aslinda bu Peygambere olan sevgisini gösterir, aslinda vs." ve neden birileri haksızlığa uğramış bir madur gibi (kuyruğuna basılmış köpek gibi dersem ayip olur) ortalığı velveleye vermek icin sahnelere oynuyor?
Su ayet bize bu konuda açıklık getirecektir;
Münafıkları gördüğün zaman kalıpları hoşuna gider.
Konuşurlarsa sözlerini dinlersin.Onlar dayalı odunlara benzerler.
Her gürültüyü kendilerine karşı sanırlar.Işte düşman onlardır.Onlardan sakın.
Allah onları kahretsin,nasıl döndürülüyorlar.
(Münafikun 63/4)
Peygamberi sevmek elbette güzeldir. Fakat bunu sınırsız bir şekilde "sevdim aliyi kârı zarar" diyerek, hiristiyanlarında yaptığı gibi Allah`ın oglu hatta haşa Allah`ın bizat kendisidir demekle bir insan Allah`a mi ikram etmiş oluyor Peygamberemi Efendimizin Yahudi ve hiristiyanlara atfen; "Onları adım adım izleyecek, yılan deliğinede girmiş olsalar sizde o deliğe gireceksiniz" hadisini hatırlayalım.
Şayet aranizda bu (sapikliği dersem...) ideolijiyi benimsemis zatlar varsa onlar su anda ellerinden gelse beni öldürüp chp liler gibi üzerimde tepinmeyi siddetle arzuladiklarini tahmin edebiliyorum.
Neden?
Allah aşkına, yokmu aranızda; "bu filim bana tanıdık geliyor" diyenleriniz. Hani Ibrahim aleyhisselam putları kırdığında buna benzer bir tepkiyle karşılanmıştı. Hani Musa aleyhisselam firavuna vardığında firavun; "sen kafirsin" diyordu. Hani sihirbazlar Iman ettiğinde firavun; "benim iznim olmadan asla" demişti. Hani alemlere Rahmet olarak gönderilibte alemler arasında bir avuç yer birakilmayan Hz. Muhammed aleyhisselam "putlara değil yanlız Allah`a tapın" diyince o "birileri" ; "Seni kafir, seni inkarcı, seni cahil, seni tanrı düsmanı" diyerek tepkiler yağdırmışlardı. Hatta ne Tepkisi. Boykot, Asağalama, Hakaret, Tehdit, Rüşvet, Kabakuvvet, ve daha nice nice cehalet. (bir daha sorayimmi?) Neden?
Sorun neydi ki? Oysa onlar bu tepkilerin hicbirini yaşamamıştı.
Sözün bittiği yerde ALLAH konusur. Çünkü Allah, tüm denizler mürekkep, tüm ağaclar kalem olsa sözü tükenmeyendir. Allah`ın söz geçiremediği insanlarada benim diyecek bir sözüm yoktur, buda böyle biline.
Bismillahirrahmannirrahim
Ey inananlar,eğer Allah'tan sakınırsanız o size
doğruyu eğriden ayıracak bir güç verir, suçlarınızı
örter ve sizi bağışlar.
(Enfal 8/29)
Sana,kıyametten soruyorlar,"Ne zaman demir atacak?"diye.
Sen nerede,onu bilmek nerede?
Onun bilgisi Rabbine aittir.
Sen sadece ondan korkanı uyaran kişisin."
(Naziat 79/42-45)
Allah size gaybı bildirecek değildir.
(Al-Imran 3/179)
"De ki: Allah'ın dilemesi dışında ben kendime bile bir fayda
ve zarar verecek durumda değilim.
(Araf 7/188)
Allah'a and olsun ki,biz senden önceki topluluklara da elçiler göndermiştik.
Ama şeytan onların yaptıklarını kendilerine güzel göstermişti.
O,bugünde onların velisidir.Onlar için acıklı bir azap vardır.
(Nahl16/63)
Belki kendilerine yardımlari dokunur diye Allah'ın berisinden tanrılar edindiler.
Ama onlarin yardima güçleri yetmez.Oysaki kendileri onlar için askerdirler.
(Yasin 36/74-75)
Darda kalmış kişi dua ettiği zaman yardımına kim yetiıiyor da sıkıntıyı
gideriyor ve sizi yeryüzünün hakimleri yapıyor?
Ne kadar az düşünüyorsunuz.
(Neml 27/62)
Iyi bilin ki,saf din Allah'ın dinidir.Onun berisinden veliler edinenler.
Biz onlara başka değl sadece bizi Allah'a tam yaklaştırsınlar diye kulluk ederiz.
derler.Işte Allah,onların aralarında tartışıp durduklarışeyde hükmünü verecektir.
Allah,yalancı ve gerçekleri örtüp duran kimseleri doğru yola sokmaz.
(Zümer 39/3)
"De ki, baksanıza, Allah'ın yakınından neyi çağırıyorsunuz?
Gösterin bana,yeryüzünde yaratmış olduklari ne var?Yoksa onların
göklerde bir payımı bulunuyor? Bu konu da bana,bundan önce gelmiş bir kitap
veya bir bilgi kalıntısı getirin bakalim.
Eğer doğru sözlü kimselerseniz.
Allah'in yakınından kendisine kıyamet gününe kadar cevap vermeyecek
kimseyi cağirandan daha sapık kimdir?Oysa ki bunlar onlarin çağrısının farkinda değillerdir.
(Ahqaf 46/4-5)
Kim Rahman'ın Zikri'ni(Kur`an ı) görmezlikten gelirse onun başına bir şeytan sararız.
O onun arkadaşı olur.
Onlar bunları yoldan çevirirler ama bunlar doğru yola girdiklerini hesap ederler.
(Zuhruf 43/36-37)
(biz) Yanliz Sana kulluk eder, yanliz senden yardim dileriz. (Fatiha 4)

Konu Anlı-ak tarafından (03-16-2010 Saat 22:44 ) değiştirilmiştir..
Anlı-ak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla