Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-16-2010, 22:53   #4
Kullanıcı Adı
SSS
*** Anlı-ak kardeşimin görüşlerine katılıyorum.
Ne yazık ki aradan 1500 seneye yakın bir zaman geçtiği halde insanların dine ve Allah'a yaklaşım anlayışı değişmiyor. Peygamberimize görev verildiği anda da durum aynı idi. Toplum Allah'ı biliyor fakat ona putlar aracılığı ile ulaşmaya çalışıyorlardı.
Şimdi de '' Size şah damaarınızdan daha yakınım '' ayetine rağmen yine bu defa kişileri putlaştırıp onları aracılığı ile Allah'a ulaşma gayreti oluyor. Bir şefaat bekleyişi almış başını gidiyor. Her türlü günahı işleyeceksin Allah'a yakın olan birileri aracılığı ile günahlarından temizleneceksin. Kur'an bunun tam tersini söylemesine rağmen.
Bu insanlar için Allah'ın ayetleri ikinci üçüncü plandadır. Öncelikle bazı alimlerin deyiş ve fikirleri önceliklidir. Delil olarak bir ayet söylerler, arkasından bazı alim kişiler ve Peygaamberimize atfedilen on sözü öne sürerler. Kur'an hükümleri ile karşılarına çıkınca sizi kafir ilan ederler. Daha sıkışınca da hakaret ederler.
Dine zarar din düşmanlarından çok dinitam özümseyememiş kişilerden geliyor, maalesef.
Bu sözlerime de tepkiler gelecek. Ama ben peşin cevap veriyorum: Ayet hükmü ile: SİZİN DİNİNİZ SİZE BENİM DİNİM BANA !...
SSS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla