Alıntı:
SSS Nickli Üyeden Alıntı
Mürşidin gözünden düşmemeye çalışacak. Çünkü mürşidin gözünden düşmek, yedi kat gökten düşmekten daha beterdir.
Ve şeyhini emsalsiz bilecek... Şeyhim olmadan beni Rabbime götürecek yeryüzünde hiç kimse bulunmaz diyecek.
Ehlullah’a ( Allah’a yakın olan kimselere ) itiraz eden kimselerin mutlaka küfür üzere ( imansız ) ölecekleri gerçeğini hiç unutmayacak.
Allah’ın kendisine verdiği tüm mal ve evlatlarını, mürşidinin bereketi karşılığı verdiğine kesinkes inanacaktır. Tüm bunların sahibinin mürşidi olduğunu, ve kendisinin de onun kölesi olduğunu bilecektir.
Keza, mürşidinin uykusunun, kendisinin gece sabaha kadar yaptığı ibadetten, onun yemesinin ise kendi orucundan daha makbul olduğuna iman etmelidir.
Mürşidin inancı şu şekilde olmalıdır: Mürşidim beni kabul ederse, Allah’ın yanında kabul olunurum, ve eğer Allah dergahından kovulsam, mürşidimin beni kabul etmesinden başka kurtuluşum yoktur.
Padişahlar huzuruna bile aracısız girmek zor olunca, Allah’ın huzuruna varmak için aracı mutlaka gereklidir.
|
Eğer bunlar doğru ise vay halimize.Özellikle yukarıdaki yazılanları seçtim ki okuyunca insanın tüyleri diken diken oluyor.
Yaratılan tüm canlıların içinde sadece biz insanoğluna akıl vermek sureti ile onurlandırıp şereflendiren ve anlayacağımız bir şekilde yüce Kuran'ı önümüze koyan Allah ile aramızda olmalarına çok mu gerek var bilemiyorum ve yazıklar olsun diyorum.