Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-22-2010, 20:19   #9
Kullanıcı Adı
montenegro
Alıntı:
SSS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Son iki cevabını okudum.
Ya sen yazdıklarımı iyi okuyup değerlendiremiyorsun, ya da ben anlatamıyorum. Benim hadis ve sünnete itirazım yok. Kur'an'a uygun olmak kaydıyla hadis rivayetlerinin - gerçek hadis olsa da, olmasa da - başımın üstünde yeri var.
Ama piyasa da 2 milyon civarında hadis rivayeti dolaşıyor. Peygamberimize görev verildikten sonra geçen 23 seneye yakın zaman içinde - uyumadan - her dakika hadis lütfetse fiilen mümkün değil.
Lütfen yazdıklarımı dikkatle bir gözden geçir
Selamlar

Arkadaım ben senin yazdıklarını anlıyorum ama sen beni anlamıyorsun

bak hadis usul ilmi vardır hadisler derecelere ayrılır derecelere ayıldıktan sonra geriye kalan hadisler uydurma diyebileceğin hadislerdir ve bununda tespit usulü vardır

kaldı ki sana daha önce bahsettiğim gibi uydurma dediğin hadis bile manası itibariyle hadis değildir anlamı taşımaz

bunun dışında senin yaklaşımınla olaya yaklaşırsak reformıist bir düşünceye sahip oluruz haşa Efendimiz postacı değildir kuranı bize getirmiştir ve anlatmıştır biz kuranı en iyi onun hadislernden anlarız aksi halde hadislere sürekli spheyle yaklaşıp o yalandır bu gerçek hadis değildir dersek hadisi tümüyle ortadan kaldırırız ve böylece Allah göstermesin herkesin kafasına göre kuranı yorumlamasına sebep olur bu anlayış

kaldı ki kuranın bozulmama sebeplerinden biride hadislerin var olmasıdır
montenegro isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla