Konu
:
İşte KUR'AN, İşte HADİS !...
Tekil Mesaj gösterimi
03-25-2010, 17:56
#
42
Kullanıcı Adı
Ruh-i zar
Alıntı:
milli_mücahide
Nickli Üyeden Alıntı
kardeş mesela toplama çıkarma bilmeyen birinin önüne denklem koyarsak ne olur? o denklemi çözemez çözmeye kalkarsada sadece kafadan sallar hiçbir gerçekliği olmaz. dini ilimlerde böyledir. şimdi gelse bir hadis prof u bu konuyu okusa sadece güler çünkü hadis in de bir ilmi vardır. merak eden bu ilmi araştırsın. ben araştırmıştım hadisler nasıl inceleniyor diye. önce tasnifi yapılıyor sonra hangi durumda Efendimiz bu hadisi söylemiş ona bakılıyor. sonra kimler tarafından rivayet edilmiş ona bakılılıyor. hatta rivayet edenler nerede nasıl duymuş o inceleniyor ve rivayet eden kişi sayısına göre kuvvetli zayıf hadis diye ayrılıyor.
eğer çok araştırmacı ruhlu olan gider bunları araştırır. bu ilimleri bilmeden kendi kafasına göre şu sahihdir bu değildir derse herkes böyle yorum yapmaya kalkarsa bilenide konuşur bilmeyinide ve halkın kafası karışır sonra sahih hadislerede inanmamaya başlar. hatta canım benim aklım mantığım var tefsire ne gerek var diyip Kur'an meali okuyup hani ben okudum Kur'anda başörtüsü yok diyenlerin durumuna düşeriz.
hatırladığım kadarıyla siz kimyacıydınız şimdi gitseniz farklı bakış açısı kazanacağım diye hiç kimya ilimi olmayan insanlarla kimya konuşsanız bu sizib ufkunuzu bakış açınısı ne kadar geliştirir? geliştirmez ortaya sadece cahilce fikirler çıkar o kadar.
lütfen daha toplama çıkarma bilmeden denklem çözmeye kalkmayalım...
Kimya ve matematiği dinle hadis ilmiyle kıyaslamanın pek doğru olduğunu sanmıyorum.
Bunları bilgin olmadan yorumlayamazsın.
Ama din konusunda mantığını kullanabileceğin pek çok konu var..
Birde Dilekcim ben burada her yazılan doğru demedim.
Benim anlatmak istediğim tartışmanın gerekliliğiydi..
İster yanlış olsun ister doğru tüm fikirler ortaya serilmeli ki, bunlardan pay çıkarabilelim.
Kimse durduk yere şunu araştırıyım bunu araştırıyım demez.
Ama tartışma ortamlarında insanların merakının uyanma olasılığı oldukça yüksek..
Belki sizin etrafınızda bu konulara ilgi duyanlar ya da size yol gösterecek insanlar vardır.
Sizin ilginizi uyandıracak.
Ama ülkemizde ki bi çok insan böyle bir ilmin olduğundan bile habersiz.
Tartışmanın önemini toplum olarak bi türlü kavrayamadık.
"Doğrular, düşüncelerin çarpışmasıyla ortaya çıkar." Diye bir söz varıdır..
Tartışma da bir nevi paylaşımdır. Farklı bakış açılarının olduğunu fark etmemizi sağlar.
Her şeyin zıddıyla var olduğunu düşünürsek, düşünceler karşıtlarını alarak zenginleşir..
Bi konuyu tartışmadan onun artılarını ve eksilerini görmemiz çok zor..
Gerçi biz hala tartışmada ki amacın üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi olduğunu anlayamamış insanlarız…
Tartışmayalım demek yerine nasıl tartışmalıyız onu anlatmak lazım.
Cahilce fikirleri yok etmek için, ‘cahil’ insanlara önce cehaletlerini fark ettirmek gerek..
Bırakın halkın kafası karışsın belki o zaman ne kadar bilgiden yoksun bi toplum olduğumuzu fark ederler…
Ruh-i zar
Açık Profil bilgileri
Ruh-i zar nickli üyeye özel mesaj gönderin
Ruh-i zar - Daha fazla Mesajını bul