arkadaslar referandum sürecinde bizlerede cok is düsüyor.. aman ne olacak alti, üstü bir referandum deyip görmezden gelirsek sonrasi bizler icin felaketin baslangici olabilir..
Öncelikle cevremize referandumun gereklerini anlatmaliyiz ister ak partili olsun, ister olmasin herkesin ilgisini bu referanduma cekmeliyiz sonucta oylanacak maddelere diger partilerden de cok büyük bir kitle sicak bakiyor o halde maddelerin önemini dile getirmeli ve askeri vesayet altinda hazirlanan bu anayasanin artik miladi doldugunu söylemeliyiz..
bakiniz halkimizin referandum kültürü malesef yok denilecek kadar az öyle olmasaydi bu anayasa yüzde 92 yle kabul edilmezdi.. malesef vurdumduymazlik, benim oyumla ne degisecek, zaman kaybi gibi düsünceler ülkemizdeki demokratiklesme sürecine sekte vurur..
Bu referandumda evet oylari yüzde 50 nin üstünde cikarsa bu gerek muhalefete, gerek üst yargiya, gereksede statükoya cok büyük bir tokat olacak gerci bu zümreler 2 kasimdan beri tokat yiye yiye samar ogluna döndüler ama sunlara bir osmanli tokadi atmakta farz oldu..
ancak eger oylar yüzde 50 nin altinda cikarsa o zaman erken secimde kacinilmaz olur ve muhalefette bu süreci kullanmak icin elinden geleni altina koymaz gerci yüzde 35 kadar evet bile hükümetin lehinedir ancak sonuclarin evet cikmasi ülkemiz icin tam bri sahlanis olacak..
varsin anayasa mahkemesi sonuclari iptal etsin ama bir evet sonucundan sonra o erken secim diyenler secimleri 10 yila cikaralim derler, kapatma davasi zikredenler kuzu kapatma yemekten bile korkar duruma gelirler..
o acidan referandumun önemini önce bizler idrak etmeliyiz sonrada cevremize ettirmeliyiz!
|