Alıntı:
barışcan Nickli Üyeden Alıntı
Yazdıklarımı iyi okumadığınızdan beni anlamadınız eğer siz kürt diye onları sürgüne yollarsanız onların topraklarını başka birilerine verirseniz bu asimile ve imha inkardır.söz ettiğiniz bursa ve eskişehirde devlet o yörenin insanlarının topraklarını onlara vermemiştir hazine arazilerini onlra vermiştir o da beni ilgilendirmez.yazdıklarımı iyi ve anlayarak okumanızı tavsiye ederim.
Şeyh saidi okullardaki tarih kitablarından bildiğiniz belli Şeyh said bir kürt devleti kurmak için değil laik devleti kabul etmediği için isyan etmiştir.
|
Yazdıklarını oldukça iyi okumaya, daha da ötesi anlamaya çalıştığımdan emin olun. Emin olmalısınız ki ben o bölgenin çocuğu olduğum için gerek tarihsel kaynaklar gerek aktarılanları biriktirerek ifade ediyorum. Doğu illerindeki toprak meslesinde henüz dahi çözülememiş Feodalite ve toprak reformu önümüzde duruyor çözebilene boynum kıldan incedir. Evvelden de sorun buydu aslında. Feodal ağaların hükmü geçiyordu ve sorunlar onların hesaplarından çıkıyordu, bugünde öyle. Değilse koyun koyuna yaşadığım kardaşlarımla hiçbir sorun yaşanmadı asırlarca ve şimdi.
Şeyh Said isyanı noktasında da biraz daha tarihi ve tarihe tanıklık edenleri ve hatta olayların geçtiği bölgeleri iyi incelemeni tavsiye ederim haddim olmayarak. Aslında yine feodalite ve toprak reformunun yapılamaması karşımıza çıkıyor.. İnsanda iktidar hırsı her türlü hatayı yaptırtıyor...