Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-29-2010, 17:08   #42
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
Gören Göz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yazdıklarını oldukça iyi okumaya, daha da ötesi anlamaya çalıştığımdan emin olun. Emin olmalısınız ki ben o bölgenin çocuğu olduğum için gerek tarihsel kaynaklar gerek aktarılanları biriktirerek ifade ediyorum. Doğu illerindeki toprak meslesinde henüz dahi çözülememiş Feodalite ve toprak reformu önümüzde duruyor çözebilene boynum kıldan incedir. Evvelden de sorun buydu aslında. Feodal ağaların hükmü geçiyordu ve sorunlar onların hesaplarından çıkıyordu, bugünde öyle. Değilse koyun koyuna yaşadığım kardaşlarımla hiçbir sorun yaşanmadı asırlarca ve şimdi.

Şeyh Said isyanı noktasında da biraz daha tarihi ve tarihe tanıklık edenleri ve hatta olayların geçtiği bölgeleri iyi incelemeni tavsiye ederim haddim olmayarak. Aslında yine feodalite ve toprak reformunun yapılamaması karşımıza çıkıyor.. İnsanda iktidar hırsı her türlü hatayı yaptırtıyor...
Kardeş bende sizi takip ediyorum ama zihnim ve yıllardır takip ettiğim yayınlar ile karşılaştırdığımda söylediğiniz hiç bir şey beni tatmin etmiyor. Daha çok bu düşüncelerin bir çok sorunu çözülmez hale de taşıdığına inanıyorum. O bölgenin sorunlarını sadece feodal düzeye taşımak ekonomik boyuta indirgemek , geçmişteki asimilayson politikaları ile yıpranmış olan kültürün sorunlarını çözmez. Söylediğiniz şeylerin etkisi olabilir ama sorun bunların değişimi ile sağlanmaz yada değiştirmek içinde silahın güçünü kullanmak o bölgeyi ohal bölgesi haline döndiürmek sadece pkk nın işine yaradığınıda söylemek isterim ki geçmişteki her adımlar bu şekilde atılmıştır. Hatta ohal ağırlığı ile bu fikri öne alan kişilerin duygu düşüncelerine yakın müdahaleler yapılmıştır. Artık yıllardır bu sorun yoktur veya sorun şu vs gibi şeylerdir diyenlerin biraz sesini kesip iktidarın ortaya koyduğu iradeyi takip etmelerini öneririm. 25 yıldır bu işi sonlandıramayan siyaset asker ittifakı , demokratik açılım ile rahata erecektir.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla