Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı
Harika dizeler. Ellerine parmaklarına sağlık kardeş.
|
Sizin de gözlerinize sağlık

Ben biraz daha ilerideyim alıntıladığım yerlerden; ama ancak vakit bulup aktarabiliyorum, not aldıklarımı
Ya Rabbi, dedi Âdem, ey kalpleri çekip çeviren, açan değiştiren.
Yokluğu yokluk ki, ben onu hâlâ yitirdiğim cenneti sever gibi seviyorum.
Şu arzın sathında cenneti bana onun kadar kuvvetle hatırlatacak biri daha varsa gönder bana.
Yoktu.
Arzın sathında bir Âdem bir Havva, aralarında bir büyük umman duruyordu.
Her şey kopmuş ayrılmış aslından. Bir Havva kalmış Âdem'e, arı duru, yekta. Gülün adıyla varlığı arasına mesafe girmediği, dünyanın o en saf zamanında. Aşk da sadece aşktı. Bunca bulanmışlıkla daha karşılaşmamıştı. Havva varlığında ne kadarsa, yokluğunda da o kadardı. Ve Âdem anladı ki cennette bile Havva'ya doyamamıştı. Değilse, geride söylenecek bu kadar çok söz kalır mıydı?
Âdem bu kez Hava'ya seslendi.
Dedi Ey ismimin bütün harfleri, ey benim benliğim, benliğimin sen'i.
İçimde tecelli bulan lâtif esmasınca, her ânımın şimdisi. Her gecikmişliğimin telâfisi.
Arttır kelimelerimi. Göster yüzünü, cennetlik et beni.
Dünyanın son gününe değin yaşasam, bambaşka bir gözle görmüşlüğüm görülmüşlüğüm.
Çünkü cennette gördüğüm görüldüğüm.
Gençliğini gördüğüm, gençliğine görüldüğüm.
Bir esenlik bahçesinde zorlamışlığım zorlanmışlığım. Sınadığım sınandığım.
Sınavım. Kaybım. Kaybımda kazancım.
Yani kârım, kârgâhım. Nihayetinde kararım, karargâhım.
Bu nedenle yeri hiç kimseyle dolmayacak olan ve yerimi doldurmayacak olanım.
Etin etimden, kemiğin kemiğimden. Ay ışığında oku harflerimi ay ışığında yaz nameni. Senden önce öleyim ki ölümden korkma. Benden evvel öl ki ölümden korkmayım.
Öyleyse dirimim gibi ölümümde de arkadaşım.
Ey benim yaradılışım, yolunu kaybetmiş yol arkadaşım.
Kimi bağrındaki kemikten yaratılmışsan ona gel. Eksik parçamı arar gibi seni arıyorum ben. Sen de beni ara. Boşluğunu doldur, eksiğini tamamla.
Dünya dediğin bir kaza ertesi. Aç kapılarını. Elinle koymuş gibi bıraktığın yerde bul beni. Gel neredeysen. Cennet olsun yeniden.