Fason olanını gördüm.Evet biraz değişik oldu ama fason olanını gördüm ,ya da ben öyle düşünüyorum.
Yaklaşık 3 sene kadar önce benim de başıma böyle bir olay gelmiş ama sonun da hayal kırıklığına uğramıştım.Ev de yanlız olduğum bir akşam üzeri kapım çalınmış ve orta yaş civarların da ,en az benim boyum kadar boyu olan ,yapılı ,sakalı ak değil ama yüzü temiz biri yiyecek bir şeyler var mı diye sormuş ,ve kendi kendime acaba evliya mı diye içimden geçirmiştim.
Tabi memlekette 10 liralık kağıt parçası için adam öldürüldüğünü de gayet iyi bildiğim için bu nu da göz ardı etmiyordum.Kısa bir tetkikten sonra ,Allah'a şükür ki kendimizi rahatlıkla koruyabileceğimizin vediği güvence ile içeri buyur etmiş ,Allah ne verdiyse atıştırmıştık.Artık benimde ben de evliya gördüm diye anlatacak bir hikayemin olacak olması beni heycanlandırıyordu.Dini konulardan konuştuğu için üstelikte az ve öz konuştuğu için o nun ,benim gözümde evliya olma durumunun yüzdesi sürekli artıyordu.
Tek korkum sigara istemesiydi.Bu olduğu takdirde tılsım bozulacaktı.Hoş istesede bulamazdı çünkü zaten ben sigara kullanmıyordum.
Çünkü bir evliya sigara içmez ,içmemeliydi.Yaklaşık bir saate yakın bir fasıldan sonra Allah razı olsun diyerek kalkıp gitti.
Aradan bir kaç ay geçtikten sonra bir köprü başında o nu dilenirken görünce bütün hayallerim yıkılmıştı.Çünkü bir evliya dilenmemeliydi.Böyle bir şeye ihtiyacı olmamalıydı .
Benim düşüncem bu .Yanlış düşünmüyorum galiba.
Sonuçta genç yaşta evliya görme bahtiyarlığına kavuşma heycanı bir başka bahara kalmıştı.O da ömrümüz boyunca ne zaman olur ya da nasip olurmu bilemem.
Neyse bunu da böylece bu konu başlığı sayesin de paylaşmış olduk.
Konu Saltuk Buğra Han tarafından (04-04-2010 Saat 01:36 ) değiştirilmiştir..
|