Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı
cifcinin kendini geliştirmesi yerine olur olmaz aletler ve zevki harcamalar ile gayesinin dışına taşmışdır bunun beraberinde gelen rahatsızlıklar çifciyi zor durumda bırakmışdır.
|
Şu çiftçinin zor durumunu biri bana anlatsın yahu.. karadeniz bölgesi olarak diyorum..
Taş atıp kolun yorulmuyor çay bitkisinde.. yaş çayın kilosu 900 bin.. geçimi sırf çay olan tanıdıklarım var ve gayet memnunlar hayatlarından.. ayrıca çay çiftçisi olmak sadece 3 aylıktır.. 3 ayda parayı koparıyorsun 9 ay yiyorsun..
Fındık işine gelince sadece bir ay fındık hiçbir zahmeti yok sadece 1 ay toplaması kurutması felan var ve şu aralar fındığın da parası iyi.. Fındık ile geçinen arkadaşlar 11 ay ne yapıyorsunuz?
yahu öyle adamlar var ki ben diyor çaydan geçiniyorum senede 30 ton çay kırıp veriyorlar 4 ay çalışıp 30 milyarı 12 ayda yiyor sorunu yok..
Karadeniz bölgesi üretme konusunda sıkıntılı.. işlenebilir toprak yok.. makineli sistem hiç yok çogu fındık fiyatları dışında memnun da diger bölgelerde olanlar nasıl memnun degil.. her çeşit bitki oluyor.. makine sistemi var ama nasıl sonuç yok