Alıntı:
fatih güneş Nickli Üyeden Alıntı
ermeni soykırımı olmuşmu cidden merak ediyorum
|
Fatih ben Amasya- Taşovalıyım sana Dedemin Ananemin vede köyümüzün yaşlıların anlattıkları ile cevap vereyim .Anlatıcağım olayın kahramanlarıda zaten benim büyük dedem ve olayı bize anlatanların anneleri babaları bize anlataların buna dedemde ananemde dahil hiçbiri şu an yaşmamaktadır
Savaş zamanı Anadoludaki bütün köyler gibi bizim köyün gençleri eli silah tutan herkes neredeyse savaşa gitmiş koskoca köyde sadece 3 erkek kalmış o tarihlerde civarda ermeni köyleride varmış ermeniler savaşa gitmemişler gitmedikleri gibi çeteleşip erkelerinin savaşa gittiği savunmasız köyleri basıp köyün geçim kaynağı yaşam kaynağı olan malını mülkünü hayvanlarını talan ediyor karılara kızlara sarkıyorlarmış Ermeni çeteleri bir gün bizim köyü basmayı kafalarına koymuşlar köye yakın bir yerde pusu hazırlığındayken köylülerden birisi bunları farkedip gizlice çalı arkasından dinliyor Akşama bizim köyü basıcaklarını öğreniyor köye geri gidiyor köyde 3 erkek var 2 silah var bu 3 kişi bunlara pusu atıyor zar zor püskürtüyorlar . Daha anlatılan çok şey var Ordu savaştan dönünce bu ermenilerin yaptıklarını yanına bırakmıyor hepsini sürüyor ermenilerin anlattıklarıda bu olaydır
ERMENİLER ŞUNU BİLMİYORLAR DEDELERİMİZ YİNE DİNDAR OLDUKLARI İÇİN MERHAMETLİYMİŞ ŞİMDİ OLSA BÖYLE BİR OLAY SOYKIRIM NEYMİŞ ÖĞRENİRDİLER ...
Rahmetli dedemin mezarı :
http://www.karlikkoyu.com/Sayfa_Modu...mezarlik&id=67
Sizleride bir fatiha okumaya davet ediyorum arkadaşlar .
Konu EZEL tarafından (04-10-2010 Saat 13:48 ) değiştirilmiştir..
|