Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı
ben telefon kullanmıyorum biliyormusun ama malasef internet için eve telefon hatta geliyor. ve her ay hiç ahizeyi açmadıgım halde 15 lirayı benden alıyor. ee ozaman tabiki buyur. yani ozelleştirmenin faturası vatandaştan çıktı.
ozelleştirme için hep aynı şey soylenir delvet olunca verimsiz oldugu.
e ozaman verimli hale getirin.
bakın bugunku turkiyede işsizligin asıl sebebi bazı açgozlu patronların işçiyi 13-14 saat çalıştırmalarıdır.
oysa işçiyi 7-8 saat çalıştırsalar işte ozaman aradaki farklı kapatmak için fazladan işçi alıcaklar ve işsizlik buyuk oranda çozulucek. ama ozaman kar dusucek ve her ay kendilerine luks araba alamıycak bazıları.
patron diyorki 50 kişiye yaptıracagım işi nasıl osla 30 kişiye yaptırırım diyor.
videoyu izlediyseniz orda ingiltere demiryolu ozelleştirmesindne ornek veriyor.
satın alan iş adamı demiryolunu maksimum kar etmek için çalıştırıyor ama hiç yatırım falan yapmıyor en sonunda tren kazası olunca 20 yıl hiç yatırım yapılmadıgı ortaya çıkıyor.
|
Özelleştirmeden önce durum farklımıydı? o para'nın çoğunun da vergi olduğunu biliyorsundur herhalde. Özelleştide hiç değilse hizmet kalitesi yükseldi, teknolojisi yükseldi. Novek eski günleri özlüyor herhalde, devlet dairesinde adam yatsın, iş yapmasın, bir iş söyleyince yüzüne bile bakmasın. Benim verdiğim vergi neden bunlara gidecek ki? Novek gözünü aç azıcık 3000 işçiyle,500 işçiyle bunun gibi örneklerle gelme artık...