Evet kardesim Saidi Nursi, Esat Cosan, Süleyman Hilmi Tunahan, Mahmut Hoca efendi, Fethullah Gülen.. bunlarin hepsi bana göre bir cinardir ve ülkemizin maneviyatini ayakta tutan temel taslaridir..
ancak malesef gruplasma peygamberimizin vefat etmesiyle baslamis ve günümüzde devam etmektedir Cemal Vakasi olsun, Muaviyle Hz Alinin mücadalesi olsun emeviler, abbasiler derken günümüze kadar gelen yorumdan kaynaklanan farkliliklar malesef cemaatler arasi ucuruma neden oluyor.
Basimdan gecen ve beni cok yaralayan bir olayi sizle paylasmak isterim.. yurtidisinda bir cemaate bagli camideydik yaklasik 4-5 kisi dediler kim namaz kildirsin diye bende ihl mezunuyum ve ben kildirabilirim dedim oradan birisi "biz ihl nin arkasinda namaz kilmayiz" dedi..
inanin o andan basimdan kaynar sular döküldü gerci daha sonra bu husumetin nedenini arastirdim ancak bu önyargi, bu husumet, bu ayrilik beni ziyadesiyle üzdü..
malesef günümüzdede bu ayrimlar cok keskin yapiliyor ve bazen Müslümanlar arasi diyalogda kacinilmaz diye düsünüyorum..
Tabiki hepimizin düsüncelerini yakin buldugu, sevdigi, deger verdigi bir islam alimi vardir ancak bu digerlerini görmezden gelmemizi, onlari agir sekilde elestirmemizi ve onlara cok agir ithamlarda bulunmamamizi gerektirmez..
birde acaba biz o insanlari elestirirken bu konuda ehilmiyiz, onlarin ilminin yanindan gecebiliyormuyuz ki onlara agir ithamlarda bulunuyor, kendimizce fetvalar veriyor..
Ne diyeyim Rabbim bütün ümmete birlik, dirlik versin unutmayalim Peygamber efendimiz bizim coklugumuzdan, birligimizden övünc duyacakdir..
|