04-20-2010, 23:19
|
|
|
|
Alıntı:
|
Türkiye’nin gerçekleri neredeyse oradayım. Vatanına, milletine, ülkesine hizmet için çıkmış samimi partilerin olması Türkiye’nin lehinedir. Bunu iki parti ile sınırlandırmak uygun değildir. Şu anda Türkiye’nin geldiği noktada bölünmenin, parçalanmanın faydası olmayacağına inanıyoruz
|
Alıntı:
|
Maalesef CHP’nin DNA’sında yer etmiş kötü bir huyu var, iktidarları sandıkta yenemeyince bazı kurumların gölgesine sığınmaya çalışıyorlar. Bu huy CHP’nin vücudunda bir hastalık oluşturmuştur.
|
Alıntı:
|
SP, Ergenekon’un mücadele ettiği iktidarla mücadele halindedir. SP bu huyundan vazgeçer de bu günkü yanlış çizgide politika üreten muhalefet partilerinin muhalefetine soyunursa ve onların geçmişteki sabıkalarını bu millete anlatırsa, iktidarın ihanet odaklarıyla yaptığı mücadeleye zarar vermeden meclise girme şansının olduğuna inanıyorum
|
Alıntı:
|
Kendi iktidarımızda yapamayacağımız şeyleri, mevcut iktidardan istemek adeta bir şark kurnazlığıdır.
|
Alıntı:
|
İktidarın elinin, kolunun, ayağının bağlanması için kullanılmış durumda. İktidarın her yaptığı ve yapacağı hayırlı hizmetlerin yargıdan döndüğü bir ülkede başarılarını yeterli bulmasam da takdir ediyorum. Çünkü engellemeler yüzünden yavaşta olsa devamlı ivme kazanan bir çizgide hareket ettiklerini görüyorum
|
Alıntı:
|
Sağlıkta, sanayide, ihracatta, fert başına milli gelirin artmasında, eğitimde ve tüm yolların inşasında büyük mesafeler kat etmiştir. Fakat Ak Parti hükümette değil de iktidarda olsaydı bu yaptıklarının daha fazlasını yapacağına inanıyorum.
|
Alıntı:
|
Ergenekon bir engerek yılanıdır. Ben Ergenekon’a “Engerekon” diyorum. Tam bir yılan… Biz bu yılanın kuyruğunu tuttuk. Kuyruğu elimizde kaldı ve yılan daha da büyüdü. Susurluk’la yılanın kuyruğunu tuttuk ama belini tutamadık
|
Alıntı:
Necmettin Erbakan Hoca’ma ve bizlere yönelik kazılan bir kuyunun olduğunu o zaman söyledik. Refah-Yol Koalisyonu bir tuzaktı.
O zamanlar karşı çıktık. Bizden hükümet kurulmadan önce Tansu Çiller’in aklanması istendi. Hükümet olmadan önce yıkama yağlama. Ben ve 20 arkadaşımız Çiller’i aklama oylamasında oy vermedik, parti içinde isyancılar olarak ötekileştirildik.
|
Alıntı:
|
Türkiye siyaseti çıkmaza girmişti. Millet bunalmıştı. Biz Refah Yol Hükümeti’ni kurmasaydık erken seçim kaçınılmazdı. Bugün Ak Parti’nin elde ettiği başarı o gün elde edilecek ve Türkiye 28 Şubat döneminin ürünü olan 40 haramiler devrini yaşamayacaktı.
|
bence güzel bir söyleşi olmuş.şevki yılmaz o dönemin önemli isimlerinden bu denli içten yorumları hoşuma gitti
|
|
|
|