Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-21-2010, 18:37   #30
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
ParadiSe_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bdp'siz çözülemeyeceğini düşünenlerdenim ben..
Demokratik açılımdan bahsetmiyorum.Sadece Kürtler ile alakalı sorunda bdp dikkate alınmalı.Ki alınıyor da..
Bugün ak parti bazı konularda taviz verdi bdp'ye, dağdakilere..Sebep?
Kürt sorununa çözüm bulmak için.
Onlarsız mümkün değil, bu sorunun çözülmesi.
bdp yi kabul etmeliyiz, doğru. her ne kadar ideolojilerini beğenmesekte Kürtlerin bdp ye verdiği oyları gözardı edemeyiz. sonuçta 2009 da 8 ilde birinci parti oldular. bu azımsanacak bir oran değil.. zaten partimiz de bdp nin söylemlerine -kabul edilebilir isteklerine- itiraz etmiyor, elinden geldiğince radikal kararlar almaktan çekinmiyor partimiz.. oy kaybetmeyi dahi göze aldı partimiz.. dağdakiler için af çıkarmak her babayiğidin alacağı bi karar değildi.

hükümetimizin kürt açılımı konusunda yaptığı yanlış adımlar da oldu.. 40 dernekle görüşen hükümetimizin Kürtlerin açtığı İslami hüviyetteki dernklerle görüşmedi. Ben bunu hala anlamıorum. 40 dernekle görüşüldü. sayıları bir avucu bulmayan alkolik heriflerle dahi görüşen İçişleri bakanlığı yetkilileri neden İslami derneklerle görüş alışverişinde bulunmadı ?

dağdaki PKKlı inecek karakola gidecek pişmanım diyecek, sen de onu affedeceksin.. neymiş efendim? dağda askere karşı savaşmamışsa her pkk lı affedilecek dendi. iyi de dağdan inen pkklının, askerle savaşmadığı, eylemlere katılmadığı nerden bilinecek? alnında mı yazıyor? pkk lıysan affettim gitti, git gez toz eğlen fakat geçmişte şeriat yanlısı politika güden bazı kesimler müebbet hapisle cezalandırılıyor.

Kürtler içerisinde bdp den daha güçlü olan muhafazakar kesim var. mesela geçen pazar d.bakırda 350 bin kişinin katıldığı Mevlid etkinliğini düzenleyen Peygamber sevdalıları platformuyla neden oturulmadı? her kesime eşit davranılması lazım..
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla