Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-23-2010, 02:25   #3
Kullanıcı Adı
unnamed
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın abim zaten sorunda burada zengin çocukları askerlik yapmıyor zaten.
Hep zengin olmayan kişilerin çocukları ölüyor.Vebu zümre sesini duyuramıyor.Yine tekrarlıyorum bu sözü teşvikiye camiinden bir şehit cenazesi nişantaşı camiinden bir şehit cenazesi kalksa Türkiyede terör çoktan biterdi.

Olayı sadece fakir-zengin oolarak görmeyin.Askerlik yapmak istemeyn ama yapmak zorunda olan bir çok insan var.Bir çok adam tanıyorum çeçenistanda bosnada savaşmış ama Türkiyede askerlik yapmamış.Bedelli çıksın diye bekliyor.Sizce bu adamın ki para yada korkaklıkmıdır?

Askerlerin bastığı mayın tsk ya ait çıkıyorsa,intihar ettiği söylenen askerin kurşun sırtından girmişse,ceza diye elinde bomba patlayıp ölen askerler varsa,nasıl şehit edildiği hala belli olmayan askerler varsa,13 askerin şehit edildiği dağlıcada olaydan 1 ay sonra dansöz oynatıp içkili sofrası kuruluyorsa elbet birisininde çıkıp ben bu ülkede uzun dönem yada kısa dönem askerlik yapmak istemiyorum demeye hakkı vardır diye düşünüyorum
Kardeşim katıldığım yönler var ama katılmadığım yönler daha çok, kimse kusura bakmasın Vatan bizim vatanımız, o adam kalkıp içki içiyorsa bu onun kendi vebalidir. Olaya birde şu taraftan bakalım, Ülke olarak her zman savaşan bir toplum olduk, yarın öbür gün bir şavaş patlak verdiğinde 21 günlük askerlik yapan bir adam, nasıl savaşacak? ordadamı para ödeyecek savaşa girmemek için? Yurtdışında çalışan, yada gitmeye mecbur kalanlar için diyecek hiçbirşeyim yok sonuçta, haklı ve geçerli sebepleri var, velakin bu ülkede yaşayan her genç belirli askeri eğitimden geçmek mecburiyetindedir...