Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-24-2010, 01:36   #15
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Bir insan tanımadığı başka bir insana o kelimeyi kullanmaz.İster iyi niyetle yazsın,ister başka sebebten dolayı.
Beni tanıyanlar bu kelimeyi yazma hakkına dahi sahip değilken,tanımayan birinin yazma hakkı hiç yoktur.

Herkesi asırlardır Türk insanına düşman belleyen kişiler nihal atsız gibi türkçü ve inançsız birisinin peşinden gidenlerden başkası değildir.Bu düşünceye sahip olanlar türkçülerden başkası değildir.Kaldı ki ben türklüğüye de karşı çıkan biriyim.Kürt olup hainlin yapanları gören gözlerin,Türk olup hainlik yapanlarıda görmekte.Kürtlerin geneliyle sorunum olsa burada onlar hakkında hafif değil,çok ağır sözler kullanabilirim.Sanki bir konuda çıkıp ''tüm kürtler mamundan gelme mahluktur''demişim gibi hareket edilmesi anlama kapasitesini gösterir.

Benim sorunum atılan adımlara rağmen hala kör bir şekilde pkkyı sınır kapısında bekleyenlerdir,onları diyarbakıra kadar götüren koyun sürüleridir.Eminim içinde Türk olup özünden sıyrılmış kürtçülük yapan mahluklarda var.Sen şimdi çıkıp eskiden yapılan hatalar sebebiyle hükümetin olumlu adımlarını görmemezlikten geldiğin gibi,hala pkkya kucak açarsan elbet nasib alınır.
Çıkıp ''eskiden böyle oldu,şu zoruma gidiyor'' diyip intikam peşinde koşmaya,istiklal marşı ve bayrağı sindiremezsen,bu kör zihni karalara kucak acacak değilim elbet.Yapılan atılan adımlar ortadayken kötü niyetli düşünceye sahip olanlara büyük yetki verse devlet niyetleri değişmez.Elleri bir kere pisliğe bulaşmış bunların.

Herkesi kendine düşman bellediği dediğin ve benide aralarına kattığın ben,en yakın dost olarak kürt kişileri seçmem özel hayat oluyorda,pkk yandaşlarının lağım hayatı yaşamayı hakettiklerini söylemek ''herkesi düşman belleyen''lerden yapıveriyor beni,ilginç.

Oysa istediğim beni,yöre halkının askerle açık olması yerine,Mardin-Şırnak sınırındaki Turgutlu karakolunun askerleriyle,turgutlu köylü sakinlerinin her hafta maç yapması gibi yakın ilişkiler kurmasını beklemek.O kürt köy halkı bunu becerebiliyor da diğerleri neden böyle adım atmaz ?

Burada çocuk olan kimdir gerçektende ortaya çıkıyor.Her zaman dediğim gibi,geçmişte yapılanlara karşın bugün atılanadınları hala görmezlikten gelen ve bunlara rağmen hala ayrımcılığı seçen kürt veya kürt fark etmez hepsi gözümde birdir,gerekli yaşam biçimini ve muamaleyi haketmektedir.İyi niyetli adımlara,geri adım atılırsa samimiyetlerinden şüphe edilir.Kürt halkının zamanında gördüğü eziyet ve soykırıma varan olayları da her zaman dile getirmişimdir.Buna rağmen herkesi türk düşmanı görüyorsan ne mutluymuş bana.

Ben askerde düşüncelerimi söyleyince, ''askerlik kaldırılması gerekl,uzmanlara bırakılmali'' dediğim de -ki türkçü birisi bunusöyler mi biraz düşün- ''vatan haini'' damgası dahi yemiş biriyim.Askerden korkulmaz,korkulması gerek kişiler asker değil rütbeli subay ve üstleridir.Zamanında Türk asleri eziyet edecek vicdansızlığa sahip olmadığından eminim.Terörrist beldesi olarak gördüğüm Girmeli beldesi mesela,orada o sıcakta bizi gören bir ev hanımı bize ayran getirmesi çok güzel bir hareket değil midir ? Büyük cesaret yaptığı ve büyük bir adım inanılmaz dua kazandı kendisi orada onca askerden.

Asker evden aile biriye aldıysa bu olay şimdiki zamanlarda yaşanmıyor,önü kesildi.Buna rağmen ''askerden nefret ediyorum'' düşüncesindekilerin düşüncesini değiştirmek gerekmez mi ? Bu kişilere karşın başkasıda çıkıp ''terörist kürt abimi öldürdü'' der tüm kürtleri terörist belleyip nefret besler.Buyu o zaman huzurlu ortamı bul da yaşa.Ken içinizdekilerin düşüncesini değiştirin öncelikle.''andımızı okutup zulum yaptılar bize arşılığını görcek'' diyen birisinin niyetinin bozuk olduğunu düşünürüm.Bu tür ''intikam'' peşinde koşanları gördükçe benim tavrım daha da sertleşmekte.Tavrım kişilere göre,bir ırka veya inanaca göre değil.

Kürt düşmanı olsam seni insan yerine dahi koymama,bundan emin olabilirsin.
Rum halkı gibi olmamak lazım önce birleşmeye 'evet' diyip ardından referandumda %70 'hayır' demeleri gibi.Ermeniler gibi olmak lazım,pkk yı sınırından kovan ve her türlü baskıya rağmen görüşmeleri sıklaştırıp yakınlaşmayı seçtikleri gibi.