04-24-2010, 05:36
|
|
|
Alıntı:
sizin eve yakın 2 market var, bu marketlerin sahiplerinin ideolojileri sizin oradan alışveriş yapmanız üzerinde etkili midir ? Örneğin biri namaz kılıyor diğeri kılmıyordur? biri solcu takılıyor diğeri hacı, hoca vs..
|
Eğer yaşamına dair bir bilgim varsa satıcı şahıs hakkında, o zaman tabi ki dini argümanlara bakarım. Neden bakmayayım..
Alıntı:
BİM ile Migros veya Carrefour gibi alışveriş merkezlerinde ideolojinizin etkisi var mıdır? yoksa alışveriş merkezlerinin isimlerini çok fazla önemsemez misiniz?
|
Önemserim..Dikkat ederim..
Alıntı:
Alkollü içecek satan bir dükkandan alışveriş yapar mısınız ?
|
Kesinlikle.. En baş kriterimdir..
En yakınımda o market bile olsa, gene de almam. Uzaktakine giderim olmuyorsa o ihtiyaç varsın o günlük kalsın..Yeter ki ben müsterih olayım.. Gönlüm rahat olsun..
Zira o içkiyi almayıp, sadece kendi müspet ihtiyaçlarımı dahi alsam, bunun o firmanın neticede tüm mallarının bir sonraki alımı için katkı olduğu aşikar. (içki de dahil) Ben neden buna destek vereyim ki..Bu bir vebal değil midir..!
Alıntı:
aynı ürünün iki veya daha fazla markası var. Yerli-yabancı ayrımı yapar mısınız?
|
Evet.. Markaları her yönden, gerek muhteviyat, gerekse sahipleri hakkında didiklemek gibi bir huyum vardır. Ancak bu şekildeki bir incelemeden sonra, aldığım ürün hakkında, gönül rahatlığıyla bir kullanım imkanı yakalayabiliyorum..
Konu Feride tarafından (04-24-2010 Saat 05:41 ) değiştirilmiştir..
|
|
|