Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-24-2010, 10:43   #16
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Polemiğe girmenin anlamı yok son yorumunuda okuyunca gerçekten nefsin ve duygularınla konustugunu anlıyorum özellikle bu konuda.
Konu amacını taşıyor ama olsun amacımız tartışarak fikir alış verişinde bulunmak önyargıları kırmak ve birbirimizi kendi dilimizden anlamak.O yüzden kişisel konuşmalara ve tartışmalara girmeyeceğim.Eğer rahatsız olan arkadaşlarda varsa söylerlerse sevinirim.Hakkınızı helal ediniz.

Konuya gelirsek yazdığınız yorumlardan anladığım kadarıyla beni bir pkk li gibi görmeniz gerçekten ilginc geçmiş yorumları okursanız pkkya sizden daha çok karşı oldugumu anlarsınız.

Askerlik anılarımızı değilde düşüncelerimizi paylaşırsak iyi olur herkes gibi bende askerlik yaptım Sadece Kürt olduğum için gördüğüm eziyetleri gelipte burda sana karşı koz olarak kullanmam birkaç cahilin yaptığını neden genelleme yapayım ki.

ELbette her toplum içinde iyi ve kötü insanlar olur ve bunu ayırt edecek kişiler ikimizin de haddine değil.Benim gibi düşünenler iyi derseniz benim gibi düşünemeyenleri kötülerseniz insanları kutuplaşmaya itersiniz.Zaten en büyük sorunda bundan ibarettir.

Karşımızdaki birine söyleyeceğimizi önce kendimize uygulamamız gerekir.Kürtlere geçmişte olan hataları unutmasını istiyorsunuz peki sen geçmişte rumların ermenilerin ve yunanlıların TÜrk halkına yaptığını sen unutuyormusun. ne kadar saçma...

Ak parti burda günah keçisi konumunda geçmişte yapılan siyasi ekonomi vs. konulardaki hataların pislikleri çoğu AK partinin sırtına bırakılmış durumda o yüzden işimiz o kadarda kolay değil.Burda sistemin asırlarca yaptığı haksızlıkları gelip 7 ay gibi bir sürede unutulmasını istiyorsunuz.Biraz daha gerçekci olamnızı isterim.Unutulmamlıdır ki pkk burda bir piyondur. ve pkk sorunu 80 den sonra ortaya çıkmıştır.Peki daha önceki yıllar ozamandamı pkk vardı.

Şuan Türkiyenin durumu çocukluktan ergenliğe girmiş biir gencin durumu gibidir bazı şeylere artık aklı ermekte ve neyin ne oldugunu öğrenmektedir.Gençlik ateşinin verdiği o hızla doğru yolu bulmakta zorlanmaktadır.

Rum ve ermeni halkındaki örnekle Kürt halkıyla bir alaka göremedim burda sorunu istemeyen kürt insanımı yoksa pkk mi yineliyirum siz hala pkk ile kürt halkını bile birbirinden ayırt edemiyorsunuz.Bayrak ve istiklal marşını ben sizden daha çok kızarım neden böyle yapıyorlar diye bugün bdp yi eleştiriken bile en büyük koz bayrak asılmadı istiklal marşı okunmadı diyedir.

Tartışma kısır döngü içerisinde gidip geliyor Askerlik yaptığın 12 ay gibi bir zamanda siz insanların düşüncelerini bilemezsiniz.

Türk ve Kürt aşırı milliyetçileriyle girdiğim her sohbet/tartışma ortamında ikisininde aynı seyleri söylediklerini görüyorum sadece aralarındaki tek farkın isimleri oldugudur.

Her zaman söylerim Türk ve kürt halkının milli ve manevi değerlerini istismar ederek sadece beyinlerimizi bu yöne çekerek doğru düşünmemizi engelleyenler bundan mutlu oldukjları unutulmamlıdır.

Önce kendimize sormamız lazımdır biz çözüm istiyormuyuz yoksa istemiyormuyuz. ona göre hareket edilmeli.
Eğer istiyorsak ne kadar katkı sağlaıdığımızı düşünemiz gerekir bu öyle bir sorun ki devlet eliyle değil ama devlet yardımıyla HALKLARIN çözeceği bir sorundur.

Çözümde nasıl dağdakileri indiririz mantığı değil de nasıl insanları dağa cıkarmayı önlemeliyiz mantığı yürütülmelidir.Senin gibi düşünmeyenlere düşman gözüyle bakarsaniz zaten o insanları dağa cıkarmak için bir neden vermiş olursunuz.İnsanoğlu başına gelen hiçbir olayı unutmaz Bu soruna gerçekçi ve inandırıcı bir bakışla yanaşmalı ve gerçek bir çözüm için çalışmalıyız.
Ahmet Yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla