Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-24-2010, 11:03   #9
Kullanıcı Adı
0000000000
sizin eve yakın 2 market var, bu marketlerin sahiplerinin ideolojileri sizin oradan alışveriş yapmanız üzerinde etkili midir ? Örneğin biri namaz kılıyor diğeri kılmıyordur? biri solcu takılıyor diğeri hacı, hoca vs..

İslami olarak sağlam temellere sahipsem farklı ideolojiye bile sahipse dükkan sahibi ona tebliğ için yanaşırım stratejik olarak tabiiki . Gerçi bakıyorsun islam adına bir şey yapmıyor ama esnaflık anlayışı bir müslümandan çok daha iyi olabiliyor. Adam namaza cemate gidiyor islami ağırlığı var ama diğer taraftan gayrimüslimde olan bir tavrı hayatını model edinebiliyor yani aldanmamak gerek . Bu cağdada pek kimin ne olduğu anlaşılmıyor.

BİM ile Migros veya Carrefour gibi alışveriş merkezlerinde ideolojinizin etkisi var mıdır? yoksa alışveriş merkezlerinin isimlerini çok fazla önemsemez misiniz?

Gittiğim vakit namaz mekanlarına gerekli ihtimamı göstermiş ise tabiiki dikkatli olurum.

Alkollü içecek satan bir dükkandan alışveriş yapar mısınız ?

aynı ürünün iki veya daha fazla markası var. Yerli-yabancı ayrımı yapar mısınız?

Çok dikkat etmeme rağmen hayat bazen öyle bir hale sokuyor ki insana aldırdı veriyor çok üst perdeden konuşurdum o tip yerlerden alış veriş yapanlara ama mevlam yaptırdımı veya fırsat verdimi veriyor büyük konuşmammakg erek.

tüm bu soruların cevaplarını istiyorum anketteki seçenekler sadece ilk 2 paragrafta yazılanlar içindir. hepinize bol şans

Aslında bu tür şeylere dikkat etmek ten önce islamı hakikisi ile yaşayan insan olmak gerek , müslümanım dediği halde beş vakit namaza veya islamın temel naslarına dikkat etmeyen yığınla insan var onları gördükce tanıdıkca karşı tarafın ideolojisi de pek beni etkilemiyor yahu sen önce adam olabildinmide karşı tarafın hesabı adına hareket ediyorsun bu da komik ya neyse
0000000000 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla