Yazdığım askerlik anısından ziyade Kürtlere bakış açımdır,düşünceme göre nasıl hareket ettiğimin göstergesidir.'Şu dağda şu akdar terörist gördük' diye bir olay anlatmamaktayım vya nasıl vakit geçirdiğimi.
Kürt birisine ve kürt olanlara yaklaşımımdan söz ettim.
Yöre halkını terörist olarak gördüğümü ima ettin,buna karşın bende yöre halkına nasıl baktığımı askerden örnek verdim.Sivilden de verebilirim veya.Anlatmak istediğim,insana göre muamale yaparım.Defalarca söyledim,bir kez daha tekrar etmekte fayda var,Türkçü veya Kürtçüler benim baş düşmanımdır.Kürt olup pkkya destek veren veya Türk olup pkkya destek verenlerde.Türk olup Kür halkını yok sayanlar ve geçmişteki hataların günümüzde tekrar edilmesi için çabalayalarda.İstiklal marşını ve bayrağımızı sindiremeyenlerde.
Ülkede milyonlarca Kürt halkı olduğu halde,sadece ama sadece onları hadep,dehap,dtp bdp gibi dağdakilerin sözcülüğünü yapanların Kürt halkını sadece neden kendilerinin temsilcik ettiğininde hesabını sormaktayım.Madem demokrasi demekteler,diğer partilerin önünü neden kapatırlar ? Kutlu doğum haftasında yüzbinlerce diyarbakırlı meydanlara akın akın dolarken,neden teröre karşı bunu yapmamaktadırlar ? Bunun da hesabını sorarım.
Kötüye iyi demek benim açımdan günah hacım.Haklıyı ve haksızı ayırt etmebilmeliyim ki doğrunun yanında yer alabileyim.İnsanların atılan adımlara karşın hala pkknın söylediklerini dile getirmesine benim kızgınlığım.
Genelleme değil bu,bunu düşünene bir çok insanla karşılaştım emin olabilirsin ve halada gündemde tutmaya çalışıyorlar.
Bazı olaylar elbet unutulmaz,zihinlerde kalır ama yaraya tuz asmanında manası yararı yoktur.Sen durup duruken chpli gibi dersimlilere yapılanları haklı bulursan insanlar yüzüne elbet tükürür.Ama sen çıkıp dersim olayının büyük hata ve yanlış olduğunu,artık bu zihniyetteki insanların sayısını ço kazaldığını,kürtlerin her hakka sahip olduğunu dile getirirsen o zaman fayda elde edersin.O zaman ermenilerin yaptıklarından dolayı ve bizim ermenilere yaptığımızdan dolaı cumhurbaşkanları buluşmasaydı.Olumlu adımlar atılmasaydı.
Bu olumlu adımlar sayesinde pkk ermenistanda iyice sıkıştı,bilmiyorum farkındamısın.Ermenistanda yaşayan,ermeni olmayan bir topluluğa baskı ve haraç almaya başladılar,bunun üzerine o halk -ismini unuttum- protesto yaptılar.Ama ermeniler çıkıp ''eskiyi unutmadık'' diyip görüşmeyi red etselerdi daha mı hoş olurdu ? Dün Türk bayrağı yakanlar oldu 10 bin kişinin katıldığı gösteride,hala o zihniyete olanların bunu yapması ne kadar yanlış ise,Kürtlerin de çıkıp eskiyi hatırlatıp yaraya tuz basmaya ve intikam peşinde koşmasıda,askerden polisten korkması ve onları katil görmeside hatadır.
Geçmişe sünger çekilmesi gerektiğini söylemedim,elbet o hatalar doğruyu gösterecektir ülkeye ve insanlara bir daha yapılmaması gerektiği adına.Dediğin gibi pkk bir piyon.Benim kızdığım bir diğer noktada,Kürtlerindaha önce yapmış olduğu haklı veya haksız bir çok ayaklanmada ve ak arama peşinde koşmalarının başında daha çok dini lider olurdu.İslam düşmanı marsist birisi değil.Buna rağmen günümüzde hacı hoca olup pkkya destek çıkan,namaz kılıp dağa çıkanlar var.1 veya 100 kişiyle sınırlı değil bu kişiler.Dediğim gibi,pkkyı yok edecek tek kuvvet inançlı kürtlerdir,asıl adımı onların atması lazım bu dönemde.
pkk ile kürt halkını ayırt edebiliyorum,kürt halkı kendisini pkk ile ayırt edemiyor malesef.Onları birer kurtarıcı,devlet kurma yönünde önder olarak görüyorlar.Aksi olsa Haburdan giriş yapan teröristleri şak şaklamak yerine,önlerini keserlerdi.İstisnalar hariç.
Kavgayı devam ettirme veya kavgaya dur demek tamamen Kürt halkının elinde.Çözümüde onlar gerçekleştirecek,veya kezzap ise eritecek.Herşey onların elinde şuan.Onların yaklaşımı ve pkkya karşı duruşları ne kadar samimi olursa,insanlar o kadar sıcaklıkla yaklaşır.Aksi halde eminim ne onlar dağa çıkmak için can atmakta,ne de biz.Ne dağdan inip siyaset yapsınlar,ne de desteklesinler.Cumhuriyet öncesi nasıl yaşadıysa bu iki halk,çözüm için tekrar ogünlere bakıp ders çıkarmak gerekir.Cumhuriyet döneminden itibaren yoğunlaşan hata ve olaylara bakarak çözüm asla olmaz.Anca ders çıkartılır,acılar paylaşılır.
|