Konu
:
Hayrettin Karaman-Cuma'nın farzından sonra zuhr-i ahir kılmak gerekir mi?
Tekil Mesaj gösterimi
04-26-2010, 01:06
#
4
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
AKıncı 34
Nickli Üyeden Alıntı
efendim cuma namazı için bir çok şey söylenir.
Eğer bir ülkenin en başındaki adam cuma namazı kıldırmazsa o ülkede cuma kabul olmaz diyenler var.
Türkiye darul harptır ve darul harp olan bir ülkede cuma farz değildir diyen duydum.
Nasıl olsa 3 haftadan önce kalpler mühürlenmiyor geçen hafta gittim bu hafta cumaya gitmeme gerek yok diyen gördüm
En güzeli Cumaya gidip namazı kılmaktır diye düşünüyorum.Eğer işiniz aceleyse vaktiniz yoksa en azından 4 rekatlık son sünneti kılalım zaten farzdan sonra çıkan insanların kuyruğunda bekleyene kadar son sünneti kılıp rahatça çıkabiliriz .
Bayram namazları vaciptir efendim
bak iste al sana tartisma
.. bayram namazinin sünnet yada vacip oldugu konusunda degisik fikirler olmakla beraber bu konuda mezhepsel farkliliklar vardir..
Bazi mezhepler bayram namazinin sünneti müekkede oldugunu yorumlarken, bazilari vacip olarak yorum getirmistir..
Velhasil kelam Bayram namazinin vacip olmasi onun farz namaz olan cuma namaziyla kiyaslanamayacagi anlamina gelir ki aslinda islamda hic bir ibadet, baska bir ibadetle deger ve önem bakimindan kiyaslanmaz cünkü herkesin kendine özgü durum ve degerleri vardir..
ancak vurgulamak istedigim cuma namazinin hassiyetine varmamiz, bayram namazina gösterilen ilginin cuma namazinada gösterilmesidir..
Mavera
Açık Profil bilgileri
Mavera nickli üyeye özel mesaj gönderin
Mavera - Daha fazla Mesajını bul