Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı
Ak Parti hükümetin başına geldiinden beridir, nedense insanlarımız hiç zam gelemeyeceğini düşünür oldu, bu hükümetin elinde olan birşeymi ki? Aklıma takılan bir soru var, bundan önceki hükümette neden bu kadar eleştiri yapılmıyordu? sokaklara sütler dökülmüyordu? Gecede benzinin üç kere zamlandığını biliyorduk...
|
Ak partili olmak demek ak partiyi eleştirmemek demek degildir.. konu hakkında tüm yorumlarımı okumanı isterm (:
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı
O zaman ya hayvan üretimi arttırılarak canlı etin fiyatı düşürülmeli ya da ithal hayvan getirilmelidir. Avrupa'da eğer eti 8 TL karşılığı fiyatlardan satan oralardaki çiftçiler kâr edebiliyorlarsa, Türkiye'deki çiftçiler de 15 TL'ye satıp kâr edecek duruma gelmelidirler. Et, illa Avrupa'daki gibi 8 TL'ye karşılık gelecek fiyatlardan satılsın demiyorum. Çiftçilerimizi düşünelim; ama halkımızı da düşünelim. Avrupa'da etin kilosu 8 TL'ler seviyesindeki fiyatlardan satılıyorken, Türkiye'de etin kilo fiyatının bunun 2 katından fazla fiyata satılmasını doğru bulmuyorum.
|
demekki türkiyede 2 katı fiyatına mal ediliyor. (: yahu anlamamak için ısrar mı ediyorsunu anlatamıyor muyum bilemedim gitti (:
bizim koskoca ilçede hayvan yok olanlar az.. onun için ilçede et yuksek.. hayvancılıga tesvik getirilmeli.. gerekli olan bazı destekler daha var .. tarım ve köy işleri bakanımız bunun farkında.. beni asıl memnun eden o.. bugun olmasa da birgün olacak beklentiler.. o zaman tam anlamı ile düzelir..
ayrıca süt olayına gelince.. hayvana yedirdigini hayvanın sütünden çıkaramazsan borcun olur borca girersin hayvanı satmak zorunda kalırsın.. sonra et hayvan kalmadıgından et fiyatı artar..