Eğer birşeyi yapmak istemiyorsan onlarca bahane bulman zor olmaz.bahaneler hazır bizi bekliyordur herzaman ama bilmiyorlar ki 'Birşeyi inkar etmek için yok demek yetmez'
Ama bazı kıt akıllılar neyin nasıl oldugunun idrakında değiller.Her 20 yaşında türkiye cumhuriyeti nufusuna kayıtlı genç gibi bende yaptım askerlik ,hep derim bana göre değil, nedeni ayrıca tartışılır ama yinede yapmam gereken görevi hiçbir zaman suistimal etmedim.ne gerekiyorsa yaptım arkamdan konuşulacak bir kelime dahi bırakmadım.
Ama bu tür konuşmaları yapan ve askere niye gidelim diyen insanlarıda çok gördüm üst rütbelilere yalakalık yapmaktan ve aslına sövmekten tut herşeyi yaparlar.İkiyüzlümü diyelim cahil mi? ama ne olursa olsun beyni boş olan ve kullanılmaya açıktırlar.İşte devlete burda görev düşüyor bu beyni boş olan insanlarımızı gereksiz ve insanlarımıza zarar verecek eylemlerden uzak tutmak.o yüzden hep derim devlet dağdakileri indirmekten çok dağa çıkışları durdurmak zorundadır.Nasıl olur bu derseniz pkk eline koz olacak bütün eylemleri en aza indirirseniz bunu meyvesini yemeye başlarsınız.
Artık bıktım bu düşüncelerdeki insanlarla tartışmayı ne derseniz deyin tamam haklısınız der sonra tekrar peki neden bu böyle oldu diye yine başa döner.Ezberletilen şeyleri unutmak mümkün değil ne kadar unutmaya çalışsan bile insanın kafasında mutlaka soru işaretleri oluyor.
Buda güzel bir gelişmedir.Her aklıma gelince ALLAH'a şükrederim. Fazla değil sadece 10 yıl önce bütün kürtleri pkk li sananlar bile bugün pkk ile kürtleri birbirinden ayırt etmesini bildiyse ve geçmişte haksızlık yapıldığını kabul etmişse çözümün yakın olduğunu hissediyorum
|