Öncelikle her aklıselim insan gibi bizde,Deniz Baykal'ın böyle çirkin bir olay ile gündeme gelmesinden üzüntü duyduğumuzu ifade etmek istiyorum kendi adıma.İnsanların haysiyet ve şereflerinin bir takım hadiselere alet edilmesi asla tasvip edilemez bir durum olsa gerek.Bu söylediklerim elbette aklın yolu birdir olgusunun ürünü.Baykal ve kaset olayı başlı başına bir analiz-sentez konusudur.Kendisi ve bu kasette yer alanların yedikleri nane büyük bir ahlaksızlık olarak toplum hafızasında yerini almıştır.Bu olay bazı hayırlara vesile olmuştur,olacaktır.Bunu zamanla daha iyi anlayacağız.Lakin dikkatimi çeken bazı hususlarada deinmek istiyorum.Sayın Baykal tarihi konuşmasını yaparken,yaptığı çirkin ahlaksızlık açıkça ortada olmasına rağmen yine AK Parti iktidarını hedef aldı.Halktan özür dileyeceğine,minareye kılıf uydurma pisikolojisi ile hareket etmeye çalıştı.Elbette bütün bunların takdirini kamuoyu fazlası ile yapacaktır.Fakat Baykal'ın giderayak 'can çıkar,huy çıkmaz'deyimini sürdürmesi kendisi açısından olumlu bir işaret olarak görülmemiştir...Aslında olan biten hakında daha fazla söz söylemek gereksizdir diye düşünüyorum.Herkes,herşey layıkını bulacaktır.Tek yol islam eksenli bir yaşam biçimi olduğunu bilip,hayattımıza tatbik etmemiz gerektiğini düşünüyorum.Aksi halde bu tür fani olayların sonu gelmez.Debelenip durmaktan başka bir işe yaramaz...Sevgi ve dua ile.
|