05-20-2010, 00:51
|
|
|
Alessandra Lemas-20 yaşında İspanyolca öğrentmeni-Brezilya
http://www.diyalogsitesi.com/Videola...e=530&katne=19
Türkler brezilyadaki bilindiklerinden tamamen farklı.din insanları değiştirir.daha iyi insanlar haline getirir.inanıyorum ki islamin emrettiği gibi yakın olmak yardım etmek arkadaşlık kurmak benim tanıdığım bu insanların hayatında çok etkili şeyler.fikirlerim Türkleri tanıdıktan sonra değişti.çünkü kadının müslumanları için çok önemli bir değer olduğunu gördüm.medyanın geçtiği imajın tam tersine çarpıtılmış olduğunu fark ettim.aslında öyle değil.sanki brezilyalılarla İslam arasına engel koymak istiyorlar.dini gerçekten tanıdıktan sonra ben farkına vardım ki bizi islamdan uzaklaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar .
Ben Peygamberi buradaki Türkler ve yazılarını okuduğum hocaefendi vasıtasıyla tanıdım.dünyaya insanlığa yardımcı olmak için gönderilen son peygamber olduğunu insanlığın hayrını istediğini huzur istediğini biliyorum.barış ve huzur istediği için çok takip edildi. Çok zorluklarla karşı karşıya kaldı.O’na karşı ataklar oldu.O’nu insanlığa yardım için Allah gönderdi.ama o insanlar O’nun çalışmasını zorlaştırdı.fakat O sonuna kadar davasına sadık kaldı.dünyadaki vazifesini hakkıyla yaptı.pek çok insana doğru yol olan islamı gösterdi.
Soruluyor kendisine kısaca ;Hz.Muhammed sav i andığınızda siz duygulandınız,gözyaşlarınızı tutamadınız.nedir sizi bu kadar duygusallaştıran ağlatan şey ne ?
Beni böyle duygulandıran ablayla ,diğer Türklerle olan samimi arkadaşlığımız.öyle bir arkadaşlık ki yüreğimizin derinliğinde hissediyoruz.hala gerçek arkadaşlıkların var olmasına inanmamızı sağlıyor.mesela burada brezilyada arkadaşlıkların pek çoğu ya bir çıkar ilişkisi ya da bunun gibi şeyler. Onların arkadaşlıklarıyla karşılık bekleyemeyen arkadaşların var olduğunu görüyoruz.tam bir sevgi değişimi ,sen sevgini veriyorsun onlarda sevgilerini veriyorlar.bu samimiyet beni duygulandırıyor.
Çok teşekkür ederim.
Ağlıyor ,gözyaşı döküyor 20 senedir neden tanımamışım neden haberdar olamamışım diyor.Peygamberimizi sorunca ,yine ağlayarak devam ediyor.O’na karşı yapılan hakaretlerden ,yapılan zulümden çektiği eziyetlerden bahsediyor.ama bunları yapanlara bile rahmet peygamberi olarak gönderildiğini söylüyor. O insanlık için gönderildi ama insanlık O’nun işini zorlaştırdı diyor.
Ah alessandra !!!
keşke milyarlar anlayabilse O’nu ve O’nun hoşgörüsünü,
anlayabilseler rahmet peygamberi oluşunu ,
anlayabilseler sevgi şefkat ve merhamet peygamberi oluşunu,
keşke..
|
|
|